Veliki uspjeh

Wimbledon: Petra Martić pobijedila Čehinju Allertovu i plasirala se u 3. kolo najvećeg svjetskog turnira

Hina

Reuters

Reuters



 Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 3. kolo Wimbledona zahvaljujući 6-1, 6-4 pobjedi protiv Čehinje Denise Allertove u 2. kolu do koje je stigla za sat i tri minute igre.


Martić, koja je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije, po drugi je put u karijeri stigla do 3. kola na najvećem svjetskom turniru, to joj je uspjelo i 2013. godine.


U prvom setu 26-godišnja Splićanka je iskoristila vrlo lošu igru svoje dvije godine mlađe suparnice. Allertova je napravila čak 15 neprisiljenih pogrešaka, a Martić samo dvije, pa je naša igračica serijom od šest uzastopnih gemova stigla do 6-1. Svaki put kada bi na njezinom servisu došlo do izjednačenja, Čehinja je s dvije pogreške praktički poklonila Martić »break«.


U drugom setu Allertova je zaigrala mnogo bolje, pa je i susret bio izjednačeniji. Čehinja je čak i zaprijetila oduzimanjem servisa Martić, kod rezultata 1-1 imala je pet »break-lopti«, ali je naša igračica u svakoj od tih prilika izvukla odličan servis i na kraju uspjela obraniti svoj početni udarac. Kod 4-4 Allertova je imala još dvije vezane »break-lopte«, ovoga puta uspjela je vratiti servise Martić, no obje te duge izmjene na kraju su pripale Splićanki. Odmah u sljedećoj igri Allertova je ponovono zaredala s pogreškama i Martić je stigla do »breaka« kojim se plasirala dalje.U 3. kolu Martić će igrati protiv Kazahstanke Zarine Dijas.