Među 16 najboljih

Wimbledon: Martić pobijedila Kazahstanku Dijas i plasirala se u 4. kolo

Hina

Reuters

Reuters



 Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 4. kolo Wimbledona zahvaljujući 7-6 (6), 6-1 pobjedi protiv Kazahstanke Zarine Dijas u susretu 3. kola.


Martić će tako na drugom »grand slam« turniru zaredom igrati među 16 najboljih, bila je u osmini finala i u Roland Garrosu, a oba je puta do tog rezultata stigla nakon što je morala igrati kvalifikacije.


U dosadašnjoj karijeri 26-godišnja Martić je dosada samo dva puta igrala u 4. kolu, oba puta u Roland Garrosu (2012, 2017), dok je u Wimbledonu najbolji rezultat ostvarila 2013. kada je bila u 3. kolu.




Susret Martić i Dijas bio je dvoboj dvije igračice koje se vraćaju nakon teških ozljeda, uoči Wimbledona Martić je bila 135., a Dijas 130. igračica svijeta, pa je bilo logično kako je kod obje igračice bila prisutna nervoza.


Kazahstanka je prva stigla do prednosti osvojivši prva dva gema, no Martić je odmah vratila izgubljeni servis s dva odlična poena u trećem gemu pogodivši forhend na liniju, a zatim i odigravši odličnu kratku loptu. Naša je igračica od zaostatka 3-4 do vodstva 5-4 stigla bez izgubljenog poena u dva grma, no zatim nije uspjela zadržati servis za osvajanje prvoga seta. Napravila je dvije pogreške, a Dijas je usto pogodila dva »winnera« i stigla do 5-5. Kod rezultata 6-5 za Dijas Martić je uspjela spasiti set-loptu Kazastanke prije no što je osigurala »tie-break«, a u odlučujućoj igri je Dijas imala još dvije vezane set-lopte kod 6-4. Ipak, Martić je uspjela povezati četiri poena zaredom i stići do ključne prednosti.


U prvoj igri drugog seta Martić je morala spašavati »break-loptu« nakon što je imala 40-0 na svoj servis, da bi zatim oduzela servis suparnici za 2-0. Kada je u trećem gemu Martić spasila i 15-40 bilo je jasno kako je otpor Kazahstanke slomljen što se potvrdilo i u sljedećoj igri kada je Martić još jednim »breakom« stigla do nedostižnih 4-0.


Martić će u 4. kolu igrati protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove koja je u 3. kolu svladala Ukrajinku Lesju Curenko sa 6-2, 6-1.Još u petak 4. kolo osigurala je i Ana Konjuh koja će igrati protiv Amerikanke Venus Williams, dok će u 4. kolu u konkurenciji tenisača nastupiti Marin Čilić koji za suparnika ima Španjolca Roberta Bautistu.