Premier turnir

WTA Miami: Vekić prošla, Konjuh ispala pa izostao ”hrvatski obračun”

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatska tenisačica Donna Vekić uspješno je prošla 1. kolo kvalifikacija WTA Premier turnira u Miamiju, dok to nije uspjelo Ani Konjuh, pa je izostao međusobni hrvatski obračun u 2. kolu. 


Vekić je s 5-7, 6-1, 6-0 prošla 15-godišnju Amerikanku Claire Liu, koja je tek 505. na WTA listi, ali koja je Osječanki ipak uzela prvi set. U preostala dva seta Vekić je zaigrala puno ozbilnjije, izgubivši pritom samo jedan gem, te je opravdala status 90. igračice svijeta.


Konjuh je ispala od Nizozemke Kiki Bertens, 108. na WTA listi, koja je u dva seta s 6-2, 6-3 bila bolja od Dubrovkinje. Konjuh je protiv Bertens svoj servis gubila čak sedam puta, a samo je jednom dobila gem na svoj početni udarac. Upravo će Bertens biti protivnica Vekić u 2. kolu. 




Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni (WTA – 73.) zasad je jedina Hrvatica u glavnom ždrijebu, a u 1. kolu igrat će protiv Francuskinje Caroline Garcije (WTA – 48.).Lučić-Baroni je odigrala dva meča protiv Francuskinje, oba prošle godine, i oba izgubila. Na zemlji u Madridu bilo je 6-4, 6-4 za Garciju, dok je na tvrdoj podlozi u Acapulcu hrvatska tenisačica predala meč pri vodstvu Francuskinje 6-2, 2-1.