Odluka HTS-a

Vedran Martić izabran za novog izbornika Davis Cup reprezentacije

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS



ZAGREB – Jedan od vodećih hrvatskih trenera Vedran Martić novi je izbornik Davis Cup reprezentacije, odlučio je Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza (HTS).


Martić je tijekom posljednjih godina bio trener nekoliko tenisača i tenisačica iz svjetskog vrha, među kojima se ističu Goran Ivanišević, Karen Hačanov, Petra Martić, Anke Huber i Natalija Medvedjeva.


Novi izbornik bit će ujedno i savezni trener HTS-a, sa širokim spektrom aktivnosti. Među ostalim, osim određivanja igrača za nastupe u Davis Cupu, te praćenje forme i rezultata naših reprezentativaca i suparničkih igrača, bit će zadužen i za pripreme i odlazak na Olimpijske igre, praćenje razvoja igrača iz “B” selekcije, te imati uvid u napredak mlađih igrača (12, 14, 16 i 18 godina, u suradnji s njihovim izbornicima i trenerima).




Kao savezni trener sudjelovat će u dodjeli pozivnica na domaćim turnirima, a sa svim našim reprezentativcima A i B selekcije će minimalno jednom kvartalno obaviti trening u obliku kampa ili pojedinačno.


Prvo vođenje reprezentacije novom izborniku bit će kvalifikacijski susret za završni turnir Davis Cupa, koji će naša reprezentacija kao domaćin odigrati protiv Indije 6. i 7. ožujka 2020.