Poznati finalisti

U finalu ATP “mastersa” u Londonu Goffin i Dimitrov

Hina

Reuters

Reuters



U finalu ovogodišnjeg ATP »mastersa« tenisača u Londonu igrat će Belgijanac David Goffin i Bugarin Grigor Dimitrov, Goffin je u polufinalu iznenadio velikog Švicarca Rogera Federera svladavši ga sa 2-6, 6-3, 6-4, dok je Dimitrov u drugom polufinalu bio bolji od Amerikanca Jacka Socka sa 4-6, 6-0, 6-3.


Bio je ovo sedmi međusobni susret Goffina i Federera i prva pobjeda belgijskog igrača.


Početak susreta nije sugerirao takav rasplet, Federer je odmah u prvoj igri oduzeo servis Goffinu, a s još jednim »breakom« je priveo prvi set u svoju korist sa 6-2. No, početkom drugog seta Goffin je oduzeo servis Federeru i zatim uspio tu prednost zadržati za poravnanje dvoboja. Ključnim su se pokazali treći i četvrti gem trećeg seta kada je Goffin oduzeo servis Federeru, a zatim i izvukao »break-loptu« za Švicarčev povratak u meč. U preostala tri servis-gema Goffin je ukupno izgubio jedan poen za veliku pobjedu.




Federeru je ovo bio 14. nastup u polufinalu »mastersa« u karijeri i tek treći poraz, nakon 2002. i 2013. godine. Ostao je na 11 nastupa u finalima, odnosno na šest naslova.


Dimitrov je do druge pobjede u petom međusobnom susretu protiv Socka stigao također nakon gubitka prvog seta iako je dvoboj otvorio vodstvom od 3-0. No, Amerikanac je vrlo brzo uspio nadoknaditi »break« zaostatka da bi kod rezultata 4-4 još jednom oduzeo servis Bugarinu i dobio prvi set. Dimitrov je projurio kroz drugi set, no u trećem se ponovno igrao izjednačen tenis. Dimitrov je u prvom gemu uspio spasiti »break-loptu«, da bi ključni »break« ostvario u osmoj igri kada je poveo sa 6-3. No, niti tada nije bio kraj drami, Dimitrov je u posljednjem gemu uspio iskoristiti tek četvrtu meč-loptu i to nakon što je spasio nove dvije »break-lopte« Socka.


U finalu turnira parova igrat će prve dvije kombinacije na svijetu, Poljak Lukasz Kubot i Brazilac Marcelo Melo te Finac Henri Kontinen i Australac John Peers. Kubot i Melo su u polufinalu uvjerljivo nadigrali Amerikanca Ryana Harrisona i Novozelanđanina Michaela Venusa sa 6-1, 6-4, dok su Kontinen i Peers potom bili uspješniji od Britanca Jamiea Murrayja i Brazilca Brune Soaresa sa 7-6 (2), 6-2.


REZULTATI POLUFINALA,


POJEDINAČNO:


David Goffin (Bel/7) – Roger Federer (Švi/2) 2-6, 6-3, 6-4Grigor Dimitrov (Bug/6) – Jack Sock (SAD/8) 4-6, 6-0, 6-3

Parovi:


Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polj-Bra/1) – Ryan Harrison/Michael Venus (SAD-NZ/8) 6-1, 6-4


Henri Kontinen/John Peers (Fin-Aus/2) – Jamie Murray/Bruno Soares (VB-Bra/4) 7-6 (2), 6-2