Riječka podrška

U Lilleu se za naše tenisače navijalo iz srca i duše

Zlatko Horvat

Mario i Boris Konjuh/Z. HORVAT

Mario i Boris Konjuh/Z. HORVAT

Kada čuješ taj huk 24 tisuća ljudi, zaledi ti se krv u žilama. Vladala je prijateljska atmosfera – kaže Boris Konjuh, team menadžer rukometaša Zameta



LILLE Stigli su iz svih država, Francuske i Njemačke, većina ih je došla iz Hrvatske, od Dubrovnika, Slavonije, preko Istre i Rijeke, iz koje je sa suprugom Katjom stigao Boris Konjuh, tim menadžer rukometaša »Zameta«, koji je trijumf Hrvatske pratio u društvu roditelja hrvatske tenisačice Ane Konjuh, Iris i Marijana. Rodbinska veza… Naravno, finale je pratio u posebnom dresu, onom koji je Irfan »Pipe« Smajlagić nosio u Atlanti u finalu Olimpijskih igara 1996. godine!


– Atmosfera je bila fenomenalna. Navijači su bili jedno grotlo, jedno domoljublje iskazano je kroz sport na fenomenalan način, što vrijedi i za jedne i za druge. Kada čuješ taj huk 24 tisuća ljudi, zaledi ti se krv u žilama. Čilića su dizali navijači, u prvom je setu bio stisnut, ali kasnije je pustio ruku. Nije bilo ni najmanjeg ekscesa, a kažu da je trećeg dana na tribinama bilo 24.158 navijača. Vladala je prijateljska atmosfera. Navijalo se iz srca i duše, s puno emocija. Spontano se pjevalo, cijeli repertoar pjesama, mladi i stari, bez jednog incidenta.


Rukometna reprezentacija Hrvatske nije baš dobro prolazila protiv Francuske u posljednje vrijeme, što Borisa Konjuha posebno peče. Nogometaši su izgubili finale SP-a i ovo je bila mala osveta.




– Sada smo ih pobijedili usred Francuske! Čak nam je francuski navijački orkestar došao zasvirati Lijepu našu. Impresioniran sam, bili smo dio povijesti. Zadnji smo pobjednici ovakvog Davis Cupa, šećer za kraj bio je taj Čilićev lob i Pouilleov pogled nemoći… – kaže Konjuh.


Fešta je nastavljena u Lilleu, a danas će se nastaviti u Zagrebu.