Donna Vekić

Sretna sam zbog pobjede nad Šarapovom, uživala sam igrajući na Rod Layer Areni

Hina

Marija Šarapova i Donna Vekić/Foto REUTERS

Marija Šarapova i Donna Vekić/Foto REUTERS



MELBOURNE Otkako je ždrijeb izašao, znala sam da će to biti jako težak meč, kazala je hrvatska tenisačica Donna Vekić nakon što je u prvom kolu Australian Opena pobijedila bivšu najbolju tenisačicu svijeta Mariju Šarapovu sa 6-3, 6-4.


»Jako sam sretna sa današnjom pobjedom i početkom Australian Opena. Uživala sam igrajući na Rod Laver Areni, uživam igrati na velikoj pozornici,« kazala je mlada hrvatska tenisačica dodavši: »Kada sam saznala protiv koga ću igrati znala sam da će to biti na velikom terenu, pa sam zbog toga bila sretna.«


Sretna je i kako je završio meč. Vekić je nekada prvu tenisačicu svijeta svladala za sat i 22 minute igre. Bio je to njihov treći međusobni susret i druga pobjeda hrvatske tenisačice koju u drugom kolu čeka ogled protiv Francuskinje Alize Cornet.




»Otkako je ždrijeb izašao, znala sam da će biti jako težak meč protiv Marije, ali eto uspjela sam je pobijediti i u dva seta, iako sam drugi set gubila 4-1, uspjela sam se vratiti i podići svoj nivo igre i pobijediti u dva seta,« dodala je.


Mlada Osječanka je svoje poboljšanje u posljednjih 18 mjeseci svela na jedan ključni faktor – svog trenera.


»Da, posljednje dvije godine surađujem s Torbenom Beltzom i imamo nevjerojatnu povezanost i naporno radimo«, kazala je Donna.


»Mislim da ono što radimo na treninzima, to se sve događa i tijekom mečeva. Stalno se usavršavamo, i to je dobra stvar. Nastavljamo dalje … oboje osjećamo da ima još puno toga za poboljšati. Imamo jasnu viziju i imamo nevjerojatnu komunikaciju. Stoga mislim da je to bio glavni razlog mog uspjeha.«


Vekić je do sada sedam puta nastupila na Australia Openu i nikada nije prošla drugo kolo. Tri puta je ispala u prvom, a četiri puta u drugom kolu. Rezultat karijere u Melbourneu lovit će protiv šest godina starija Francuskinja Alize Cornet protiv koje je igrala jednom. I izgubila. Prije dvije i pol godine u Monterreyju.