US Open

Serena Williams i Wozniacki za naslov u New Yorku

Hina



NEW YORK U finalu turnira tenisačica na posljednjem “grand slam” turniru sezone, US Openu u New Yorku, igrat će braniteljica naslova i prva igračica svijeta Amerikanka Serena Williams i Dankinja Caroline Wozniacki. 


 U prvom polufinalnom dvoboju Wozniacki je stigla do finala nakon što je njezina suparnica Kineskinja Peng Shuai bila prisiljena predati jer joj je pozlilo na terenu pri vodstvu Wozniacki od 7-6 (1), 4-3. Peng je kolabirala na terenu zbog sunčanice, te je odvedena u svlačionicu u invalidskim kolicima.


Wozniacki će tako po drugi put u karijeri igrati u finalu nekog “grand slam” turnira, prvi je put taj uspjeh ostvarila također u New Yorku prije pet godina kada je izgubila od Belgijanke Kim Clijsters.




Serena Williams je potom za samo sat vremena sa 6-1, 6-3 svladala Ruskinju Jekaterinu Makarovu, kojoj je to bio prvi nastup u polufinalu nekog “grand slama”.


Za Serenu je ovo četvrti finale US Opena zaredom, 2011. je izgubila, a 2012. i 2013. je podizala pobjednički pehar. Ukupno je dosada pet puta slavila u New Yorku (1999, 2002, 2008, 2012, 2013), a ukupno u karijeri ima 17 “grand slam” naslova u pojedinačnoj konkurenciji. Ako u nedjeljnom finalu svlada Wozniacki, Serena će se izjednačiti s Chris Evert i Martinom Navratilovom na četvrtom mjestu ljestvice svih vremena sa 18 pobjeda na najvećim svjetskim turnirima. Više su osvojile samo Margaret Court (24), Steffi Graf (22) i Helen Wills-Moody (19).


POLUFINALE:


Serena Williams (SAD/1) – Jekaterina Makarova (Rus/17) 6-1, 6-3


Caroline Wozniacki (Dan/10) – Peng Shuai (Kina) 7-6 (1), 4-3 – Peng predala