Sponzori bježe

Šarapova zbog dopinga ostaje bez milijunskog ugovora

Hina

Reuters

Reuters

Ruska tenisačica Marija Šarapova počela je osjećati posljedice svoje objave da je na Australian Openu bila pozitivna na doping nakon što je u utorak elitni švicarski proizvođač satova TAG Heuer odlučio da neće obnavljati milijunski sponzorski ugovor s njom.

ZUERICH Ruska tenisačica Marija Šarapova počela je osjećati posljedice svoje objave da je na Australian Openu bila pozitivna na doping nakon što je u utorak elitni švicarski proizvođač satova TAG Heuer odlučio da neće obnavljati milijunski sponzorski ugovor s njom. »Marija Šarapova je imala ugovor s TAG Heuerom do 31. prosinca 2015. Pregovarali smo o produljenju suradnje. S obzirom na sadašnju situaciju, švicarski proizvođač satova je prekinuo pregovore i odlučio ne obnavljati ugovor«, objavila je francuska kompanija za luksuzne proizvode LVMH.

Peterostruka pobjednica »grand slam« turnira 28-godišnja Šarapova je u ponedjeljak na konferenciji za medije u Los Angelesu objavila kako je bila pozitivna na dopinškoj kontroli tijekom ovogodišnjeg Australian Opena igranog u siječnju u Melbourneu. Ruskinja, koja je u Melbourneu izgubila u četvrtfinalu od Amerikanke Serene Williams, izjavila je da je pismenim putem obaviještena o pozitivnom nalazu na supstancu meldonium za koji je priznala da je koristila zbog manjka magnezija u organizmu, a i kao prevenciju kako ne bi oboljela od dijabetesa.