Next Gen

SPEKTAKL UZ TEMZU U Londonu danas počinje turnir osam najboljih igrača sezone

Zlatko Horvat

foto: Reuters

foto: Reuters

Upravo će Zverev biti prvi Čilićev suparnik u skupini Boris Becker. Njihov dvoboj zakazan je za 21 sat. U poslijepodnevnom terminu (15) zaigrat će Roger Federer i Jack Sock, Amerikanac koji je nastup izborio u posljednji trenutak trijumfom na Masters 1000 turniru u Parizu.



RIJEKA – Borna Ćorić završio je jučer nastup na Next Gen ATP Finalu u Milanu, Marin Čilić danas kreće s prvim dvobojem na ATP Finalu u Londonu, gdje je, u turniru osam najboljih parova sezone i – Ivan Dodig. rvatski Davis Cup reprezentativci potvrđuju da su u svjetskom vrhu. Ćorić je u društvu onih koji dolaze, ili onih koji su došli poput Alexandera Zvereva, koji je mogao igrati u Milanu budući da ima 20 godina, ali prioritet je bio London i nastup u velebnoj O2 Areni.


Upravo će Zverev biti prvi Čilićev suparnik u skupini Boris Becker. Njihov dvoboj zakazan je za 21 sat. U poslijepodnevnom terminu (15) zaigrat će Roger Federer i Jack Sock, Amerikanac koji je nastup izborio u posljednji trenutak trijumfom na Masters 1000 turniru u Parizu.


Treći nastup


Za Marina Čilića bit će to treći nastup u dvorani smještenoj uz Temzu. U prva dva nastupa upisao je samo jednu pobjedu… No, zato je ove godine na dva londonska turnira na travi igrao – finale.




– Bilo je nezgodno kada sam prvi put igrao završnicu. Te godine osvojio sam US Open, ali nakon toga mučio sam se s ramenom i nisam puno igrao uoči turnira. Osim toga, bio sam emocionalno prazan – kaže Čilić.


Osim poboljšanja omjera na ATP Finalima (1-5), Čilićev dobar nastup mogao bi mu donijeti i treće mjesto na ATP ljestvici na kraju sezone, u kojoj je zbog ozljede aduktora propustio dio američko-kanadske ljetne turneje.


– Za mene je to vrlo važan turnir. Iako je kraj sezone, puno je bodova u igri pa se mogu pomaknuti prema vrhu, ali i potonuti. Zato se nadam dobroj igri… Ostvario sam puno pobjeda u posljednjih pet, šest mjeseci i imam vjeru u sebe, što je važno kada igraš protiv najboljih, kao što je to slučaj u Londonu – kaže Čilić.


Nema Novaka Đokovića, trostrukog pobjednika u Londonu, nema domaćeg miljenika Andyja Murrayja, izostat će Stan Wawrinka i Kei Nishikori… Duga je lista ozlijeđenih sa svjetskog vrha, što su iskoristili Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, David Goffin i Jack Sock za premijerni nastup na završnici. Nije zdrav ni prvi igrač sezone Rafael Nadal, kojeg muči desno koljeno.



Danas (13): Kontinen/Peers – Harrison/Venus, Federer – Sock (15), Rojer/Tecau – Herbert/Mahut (19), Zverev – Čilić (21).


Ponedjeljak (13): J. Murray/Soares – B. Bryan/M. Bryan, Thiem – Dimitrov, Kubot/Melo – Dodig/Granollers (19), Nadal – Goffin (21).



– Koljeno nije u savršenu stanju, ali ne bih bio u Londonu da ne mislim da ću biti spreman u ponedjeljak – kaže Nadal, koji je tražio što kasniji start na turniru koji nikad nije osvojio.


Broj jedan


– Bilo bi lijepo odigrati završiti sezonu još jednim ogledom s Federerom. Nemojmo zaboraviti da smo ove sezone igrali na podlogama koje mu više odgovaraju nego meni. Nadam se da ću biti dovoljno zdrav i dati si šansu u Londonu…


Jednu veliku stvar je već napravio. Vratio se na tenisko prijestolje.


– Veliko je to ostvarenje, pogotovo s 31 i pol godinom. Nisam mislio da se to može dogoditi, ali učinio sam to.



Borna Ćorić predao je Rusu  Medvedevu  susret za treće mjesto na Next Gen Finalu u Milanu. Trebao je uskočiti Kanađanin Šapovalov, ali i on je odustao zbog ozljede koljena na treningu.



Roger Federer igrat će 15. put na završnici. Lani je završio sezonu poslije Wimbledona, ali vratio se, osvojio dva Grand Slam naslova, tri Masters 1000 turnira i dobio Rafu četiri puta – u četiri susreta.


– Veliko ostvarenje. Sada još želim zaključiti sezonu u velikom stilu – rekao je Federer.