Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Neće igrati tu

Rijeka odbila domaćinstvo kvalifikacija Davis Cupa, otkrivamo zašto

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2019. u 10:05 2019-12-07T10:05:36+01:00

RIJEKA - Hrvatska Davis Cup reprezentacija neće 6. i 7. ožujka 2020. godine u Rijeci igrati protiv Indije kvalifikacijski susret za Davis Cup Finale, što će se opet igrati u Madridu. Rijeka se još na premijeri novog formata, Finalu odigranom u Madridu prošlog mjeseca, spominjala kao mogući domaćin nakon što je obavljen ždrijeb, a Hrvatska dobila domaćinstvo u susretu s pobjednikom dvoboja Pakistana i Indije, odigranog tjedan dana kasnije na neutralnom terenu, u Nur-Sultanu, prijestolnici Kazahstana.

Vladimir Jurić, koji je u suradnji s HTS-om organizirao bučnu podršku hrvatskoj reprezentaciji u Madridu zahvaljujući Gradskoj glazbi Trsat, pokušao je spojiti Grad Rijeku i Hrvatski teniski savez kako bi grad na Rječini treći put dobio domaćinstvo jednog Davis Cup susreta. Godine 2000.

Hrvatska je u Dvorani mladosti pobijedila Obalu Bjelokosti, četiri godine kasnije i Belgiju u kvalifikacijama za svjetsku skupinu, krenuvši u pohod na svjetsku krunu. Jurić je imao »zeleno svjetlo« HTS-a, koji ima dobru suradnju s Turističkom zajednicom Kvarnera, koja je uostalom imala i prezentaciju u Madridu.

No, na kraju je izostalo »zeleno svjetlo« Grada Rijeke. Očito, u godini u kojoj je Rijeka Europska prijestolnica kulture, nije bilo mjesta za jedan značajan međunarodni sportski događaj.

U HTS-u ističu da su jedino tražili korištenje dvorane. Centar Zamet je novija i funkcionalnija dvorana, ali izložba i koncert prije i poslije termina Davis Cup susreta razlog je što je Dvorana mladosti bila jedina moguća riječka opcija za susret prošlogodišnjih pobjednika Davis Cupa. Naime, postojala je i ona opatijska, ali u tom terminu u dvorani »Marino Cvitković« održava se - Dora.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze