Potvrđena ekshibicija

Repriza legendarnog finala Umaga: Ponovo će Goran na Gorana

Zlatko Horvat

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Prpić i Ivanišević prisjetit će gledatelje na 1990. godinu i meč koji je pripao Prpiću (6:3, 4:6, 6:4), uvesti sve u 30. izdanje, značajan jubilej najstarijeg ATP turnira u ovom dijelu Europe



RIJEKA Goran Prpić i Goran Ivanišević, sudionici prvog, svibanjskog finala umaškog ATP turnira, spektakularnom će ekshibicijom otvoriti jubilarno, 30. izdanje Plava Laguna Croatia Opena. Dvoboj legendi hrvatskog tenisa zakazan je za subotu, 13. srpnja. Goran protiv Gorana…


Prpić i Ivanišević prisjetit će gledatelje na 1990. godinu i meč koji je pripao Prpiću (6:3, 4:6, 6:4), uvesti sve u 30. izdanje, značajan jubilej najstarijeg ATP turnira u ovom dijelu Europe.


Organizatori poručuju da će dva Gorana, koji su dvije godine nakon umaškog finala osvojili i broncu u parovima na Olimpijskim igrama u Barceloni te uz Ivaniševićevu broncu u pojedinačnoj konkurenciji osigurali prve hrvatske olimpijske medalje od samostalnosti, vratiti sve u dane kad je započela magična teniska priča u Stella Marisu.




– Uspomene na tu 1990. i Umag mi nikada neće izblijediti. Bio je to moj jedini ATP naslov, a vjerujem da turnir, koji ove godine slavi ovako impresivan rođendan, nije mogao započeti na bolji način nego finalom dvojice domaćih igrača. Uvijek se rado vratim u Umag, a jako mi je drago što ću biti aktivni sudionik ovog rođendanskog izdanja – poručio je 54-godišnji Goran Prpić.


U bogatoj igračkoj karijeri Zagrepčanin je igrao četvrtfinala Australian Opena (1991.) i Roland Garrosa (1993.) te došao do 16. mjesta na ATP ljestvici 1991. godine. Karijeru su mu obilježila i dva velika ekipna naslova – osvajanje Hopman Cupa s Monikom Seleš 1990. te »World Team Cupa« s Ivaniševićem i Živojinovićem 1991. godine. Uspješnu natjecateljsku karijeru, prožetu brojnim velikim pobjedama (Wilander, Edberg, Borg, Bruguera i Muster na zemlji, Stich, Ivanišević…), skratile su teške ozljede.


Prpić se nakon igračke karijere okrenuo trenerskom poslu i već je niz godina je među najcjenjenijim trenerima na svijetu, pogotovo kada je u pitanju ženski tenis.


– Ovo je sjajan način za obilježavanje 30. umaškog turnira. Tih godina smo Prpa i ja odigrali niz mečeva na Touru u kojima je uglavnom on pobjeđivao. Veže nas puno stvari, od Umaga, Barcelone, Davis Cupova… Vjerujem da će se ljudima u Umagu biti drago prisjetiti tog prvog finala kroz ovu egshibiciju – izjavio je Goran Ivanišević, kojeg četiri dana poslije meča s Prpićem čeka i repriza finala Wimbledona 2001. protiv Patricka Raftera.


Gledatelji će se preseliti u Dance Arenu gdje će koncert otvorenja održati Tony Cetinski. Nema sumnje, organizatori su se dobro pripremili za 30. izdanje Plava laguna Croatia Open Umaga, što se održava se od 12. do 21 srpnja.