Tenis

Plava Laguna Croatia Open: Nizozemcima Haaseu i Middelkoopu parovi

Zlatko Horvat

Snimio Milivoj Mijošek

Snimio Milivoj Mijošek



 UMAG – Plava Laguna Croatia Open dobio je nove pobjednike. U parovima slavili su Nizozemci Robin Haase i Matwe Middelkoop, koji su u finalu sa 6:4, 6:4 pobijedili Čehe Romana Jebavyja i Jirija Veselyja.


Za Haasea to je peti naslov u karijeri iz 12 finala, treći ove sezone, za 34-godišnjeg  Middelkoopa  sedmi naslov iz 12 finala.


Obojica su na tri trofeja ove sezone, ostvarenih – zajedno. 




– Prvi put sam ovdje, ali čuo sam da je lijepo. Od prvih je dana bilo puno gledatelja na tribinama i vidi se da je turnir popularan. Imaš osjećaj kao da  si na odmoru… Bio je stvarno užitak igrati i nadam se povratku – kaže Matwe Middelkoop.


Robin Haase bio je razočaran poslije poraza u polufinalu u pojedinačnoj konkurenciji, ali ovaj trofej je mala utjeha.


– Ovo je bio sjajan tjedan, ali još sam razočaran zbog singla. Imao sam šansu za finale… Poveo sam 3:1 i postao pasivan. U drugom setu sam igrao kako treba, dok je u trećem setu on zgrabio priliku – kaže Robin Haase, koji nije dobro počeo ni finale parova.


– Nisam bio sto posto unutra poslije singla, ali Matwe nas je vukao. Na kraju smo ostvarili zasluženu pobjedu. Povratak u Umag? Govorimo o godini dana od danas, puno se toga može promijeniti, ali ovo je turnir gdje se osjećaš kao doma. Organizacija je sjajna, nastoje ispuniti sve što poželiš. Bio bi san imati ovakav turnir svaki tjedan…