WTA turnir

Petra Martić poražena od prve tenisačice svijeta u četvrtfinalu Wuhana

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS



WUHAN Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA-22.) poražena je u četvrtak u četvrtfinalu teniskog WTA turnira u Wuhanu gdje je bolja od nje sa 7-6(6), 3-6, 6-3 bila prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty poslije dva sata i 23 minuta igre.


U prvom setu Barty je došla do prednosti od 4-1, ali onda Martić uzima servis Australki za 4-3 i izjednačuje pa set odlazi u tie-break. I u tie-breaku Barty dolazi do vodstva od 4-1, ali onda Martić uspijeva izjednačiti na 4-4, no onda radi nekoliko pogrešaka i Australka uzima prvi set nakon sat vremena igre.


U drugom setu sasvim drugačija slika, Martić uzima na početku servis australskoj tenisačici, koja u ovom setu radi 13 neprisiljenih pogrešaka, i to joj je dosta da ga privede kraju nakon 32 minute igre.Treći set Martić započinje oduzimanjem servisa suparnici, no Barty ga odmah vraća. Australka uzima Martić još jednom servis za 5-3 te nakon 49 minuta i propuštene dvije meč lopte osvaja set i meč.U dosta izjednačenom meču Martić je servirala deset aseva, a Australka sedam. Obje su tenisačice napravile po četiri dvostruke greške i obje su četiri puta gubile svoje servis. Barty je osvojila više poena na prvom servisu – 73 posto – a Martić 61 posto, no Martić je imala 55 posto poena na prvom servisu, a Barty 50 posto.

Ovo je bio njihov prvi međusobni susret i prva pobjeda australske tenisačice.