WTA Zhengzhou

Petra Martić izborila finale protiv Karoline Pliškove

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

ZAGREB Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u subotu u finale teniskog WTA turnira u Zhengzhouu gdje će igrati protiv druge tenisačice svijeta Čehinje Karoline Pliškove Martić je plasman u finale osigurala pobjedom nad Francuskinjom Kristinom Mladenović (WTA -49) od 6-0, 6-3 nakon sat vremena i osam minuta igre.

U prvom setu koji je trajao svega 22 minute Martić je francuskoj tenisačici tri puta uzela servis. U drugom setu Mladenović pruža jači otpor, meč je izjednačen dok Martić nije suparnici uzela servis za vodstvo od 5-3. Nakon toga je na svom servisu brzo privela meč kraju.


Martić je u meču servirala tri asa, a Mladenović jedan. Martić je četiri puta uzimala servis suparnici, a svoj nije izgubila ni jednom. Mladenović je napravila čak šest dvostrukih pogrešaka, a hrvatska tenisačica ni jednu.


Ovo je bio peti međusobni susret Martić i Francuskinje i četvrta pobjeda hrvatske tenisačice.




Pliškova je u polufinalu eliminirala australsku tenisačicu Ajlu Tomljanović (WTA-46-) sa 6-3, 6-2. Čehinji će ovo biti peto finale sezone nakon Miamija gdje je izgubila i Brisbanea, Rima i Eastbournea gdje je slavila.


Ovo će biti šesti međusobni ogled između Martić i Pliškove a hrvatska je tenisačica do sada bila bolja četiri puta, zadnji put ove godine u Roland Garrosu.