ATP finale

PORAZ NA OTVARANJU Marin Čilić izgubio od Alexandera Zvereva u prvom nastupu u Londonu

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Najbolji svjetski teniski par Splićanin Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach pobjedom su otvorili nastup u skupini »Knowles/Nestor« ATP finala parova u Londonu pobijedivši francusku kombinaciju Nicolas Mahuta i Pierre Hugues Herberta s 6:4, 7:6 (3).



LONDON Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u 1. kolu skupine ATP finala u londonskoj O2 Areni od Nijemca Alexandera Zvereva s 6:7 (5), 6:7 (1) nakon dva sata i devet minuta igre.  Čilić je i šesti puta zaredom izgubio od mladoga Nijemca, no u Londonu je Marin u oba seta imao prednost, a opet je izgubio u dva seta. Čilić je u ovom meču imao samo 52 posto ubačaja prvoga servisa, a bez servisa nije uspio izbjeći deveti poraz ukupno u ATP finalima u Londonu i ostao je na samo jednoj pobjedi.


Marin je sjajno započeo dvoboj, poveo je s 3-0 i 5-2, ali je Zverev uspio vratiti »break« zaostatka u devetoj igri, kada je Čilić servirao za meč. Set je otišao u »tie-break«, u kojem je Zverev poveo s 6-3, a Marin potom spasio dvije set lopte, no na svoj servis nije uspio i treću.


I u drugom setu je Čilić stigao do prvog oduzimanja servisa kod 3-3, no Zverev odmah u sljedećem gemu vraća »break« za 4-4. Kod 4-5 na svoj servis Čilić spašava meč-loptu, a kod 5-6 neugodnih 15-30. No, u »tie-breaku« je Nijemac nastavio s pritiskom, poveo je s 5-1 i lako priveo meč kraju. Zverev sada protiv Čilića vodi s 6-1 u međudobnim dvobojima.Najbolji svjetski teniski par Splićanin Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach pobjedom su otvorili nastup u skupini »Knowles/Nestor« ATP finala parova u Londonu pobijedivši francusku kombinaciju Nicolas Mahuta i Pierre Hugues Herberta s 6:4, 7:6 (3).

U meču koji je trajao sat i 47 minuta hrvatsko-austrijski par je, zahvaljujući ponajviše odličnim reternima, slavio protiv Francuza, od kojih su u tri prethodna međusobna dvoboja izgubili.




Pavić i Marach su u prvom setu napravili »break« za vodstvo od 2-1, što im je bilo dovoljno za osvajanje seta, a u drugom setu su na samom početku još jednom oduzeli servis Francuzima. Kada se činilo da će Mate i Oliver lako do pobjede, u osmom gemu su Francuzi došli do njihove prve »break-lopte« i poravnali na 4-4, pa je set otišao u »tie-break«. Prvi par svijeta je u trinaestoj igri zaigrao odlično, poveli su s 4-1 i realizirali drugu meč loptu za premijerni trijumf na ovogodišnjem finalu u londonskoj O2 Areni.


Na ATP finalu parova u Londonu nastupa još jedan hrvatski tenisač, Nikola Mektić, koji je u paru s također Austrijancem Alexanderom Peyom u nedjelju porazom započeo svoj nastup u skupini Llodra/Santoro izgubivši od Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 6:3, 6:4.