Nova uloga

Novi izbornik Davis Cup reprezentacije: “S Indijom neće biti lagano”

Zlatko Horvat

Vedran Martić i Karen Hačanov

Vedran Martić i Karen Hačanov

Ne idem u Australiju, ali pratit ću kako igraju naši reprezentivci i Indijci, koji su opasni. Imaju dobar par i tri dobra singl igrača, koji ulaze u Grand Slam turnire ili igraju kvalifikacije za njih. Neće to biti lagan meč, treba biti oprezan - kaže Vedran Martić



RIJEKA Vedran Martić, jedan od vodećih hrvatskih trenera, novi je izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije. Odlučio je to Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza, koji je uoči premijernog izdanja Davis Cup Finala u Madridu raskinuo ugovor sa Željkom Krajanom na inzistiranje igrača, a momčad je vodio Franko Škugor. Martić će premijeru na klupi Hrvatske imati 6. i 7. ožujka 2020. godine, kada reprezentaciju čeka kvalifikacijski susret protiv Indije, vjerojatno u Zagrebu. Ostat će Martić uz Karena Hačanova, ali manje će putovati. Zato je ruski tenisač u stoj stručni stožer pridodao Fredrika Rosengrena.


– Raduje me nova uloga, za mene je to novi izazov. Dvije godine sam proveo s Karenom Hačanovim i više ne želim toliko putovati. Želim više vremena provesti s obitelji, sa suprugom, kćeri i dva sina – kaže Vedran Martić, koji se javio iz Dubaija. Krenule su pripreme za novu sezonu…


– Ne idem u Australiju, ali pratit ću kako igraju naši reprezentivci i Indijci, koji su opasni. Imaju dobar par i tri dobra singl igrača, koji ulaze u Grand Slam turnire ili igraju kvalifikacije za njih. Neće to biti lagan meč, treba biti oprezan. Srećom, igramo doma. Bilo bi jako teško u Indiji, odmah iza toga se igra Indian Wells na zapadnoj strani SAD-a. ATP Cup? Već je ranije dogovoreno da će momčad voditi Luka Kutanjac.




Martić je tijekom nekoliko posljednjih godina bio trener nekoliko tenisača i tenisačica iz svjetskog vrha, među kojima se ističu Goran Ivanišević, Karen Hačanov, Petra Martić, Anke Huber i Natalija Medvedjeva.


– U protekle dvije godine dosta sam bio na Touru, družio se s našim reprezentivcima, koji su često trenirali s Hačanovim, koji je Bornina generacija. Sa svima sam u dobrim odnosima. Marina i Bornu znam dugi niz godina, od njihova djetinjstva. Goran me predložio, a ja želim pomoći.


U HTS-u ističu da će novi izbornik ujedno biti i savezni trener HTS-a, sa širokim spektrom aktivnosti. Među ostalim, osim određivanja igrača za nastupe u Davis Cupu, te praćenje forme i rezultata naših reprezentativaca i suparničkih igrača, bit će zadužen i za pripreme i odlazak na Olimpijske igre, praćenje razvoja igrača iz »B« selekcije, te imati uvid u napredak mlađih igrača. Sudjelovat će u dodjeli pozivnica na domaćim turnirima, a sa svim našim reprezentativcima A i B selekcije će minimalno jednom kvartalno obaviti trening u obliku kampa ili pojedinačno.


– Ta mi uloga odgovara i ta me uloga zanima, pratiti razvoj mladih igrača. Neke prati Ivan Ljubičić i tu sam ako mogu pomoći. Osim toga, prvi put ću na Olimpijske igre i to me raduje.