Australian Open

Nakon finala muških, Mate Pavić ušao i u finale mješovitih parova

Hina

Pavić i Dabrowska će se za pobjednički trofej boriti protiv boljeg iz dvoboja španjolsko-brazilskog para Martinez Sanchez - Demoliner i mađarsko-indijske kombinacije Babos - Bopanna



Nakon što je u četvrtak izborio mjesto u subotnjem finalu muških parova, Splićanin Mate Pavić u petak se s kanadskom tenisačicom Gabrielom Dabrowskom plasirao i u finale mješovitih parova na Australian Openu u Melbourneu pobijedivši u polufinalu Ruskinju Jekaterinu Makarovu i Brazilca Brunu Soaresa sa 6-1, 6-4.


Pavić i Dabrowska će se za pobjednički trofej boriti protiv boljeg iz dvoboja španjolsko-brazilskog para Martinez Sanchez – Demoliner i mađarsko-indijske kombinacije Babos – Bopanna.


I 24-godišnjem Paviću i 25-godišnjoj Dabrowskoj ovo će biti drugo Grand Slam finale u konkurenciji mješovitih parova. Splićanin je na US Openu 2016. godine trijumfirao u paru s Njemicom Laurom Siegemund, dok je Kanađanka na prošlogodišnjem Roland Garrosu došla do pobjedničkog trofeja s Indijcem Rohanom Bopannom, koji bi joj mogao stajati na putu prema naslovu u Melbourne Parku.




AUSTRALIAN OPEN, mješoviti parovi – polufinale


Gabriela Dabrowski / MATE PAVIĆ (Kan-HRV/8) – Jekaterina Makarova / Bruno Soares (Rus-Bra/3) 6-1, 6-4