Davis Cup

Martić će čekati ozlijeđenog Ćorića do zadnjeg trenutka

Hina

Nikolina Babić i Vedran Martić/M. ČUŽIĆ/HTS

Nikolina Babić i Vedran Martić/M. ČUŽIĆ/HTS



ZAGREB »Borna Ćorić nas je obavijestio da je zaradio ozljedu ruke u Rio de Janeiru, ali s obzirom da se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi, čekat ćemo ga do zadnjeg trenutka«, kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu uoči Davis Cup dvoboja Hrvatska – Indija izbornik Davis Cup reprezentacije Vedran Martić. Hrvatska u dvorani 2 Doma Sportova 6. i 7. ožujka igra dvoboj s Indijom, a pobjednik osigurava mjesto na završnici Davis Cupa u Madridu u studenome.


– Ulog je doista velik, a Indijce treba ozbiljno shvatiti, pogotovu jer dolaze u najjačem mogućem sastavu. Mi nismo kompletni, Ćorića ćemo čekati do ždrijeba u četvrtak, 4. ožujka, ali mislim da i bez njega imamo dovoljno snage da, uz podršku naših navijača, zabilježimo pobjedu – kazao je Martić.


Na Martićevom izborničkom debiju u reprezentaciji će biti Marin Čilić (ATP-36), Borna Gojo (276), Nino Serdarušić (295) te dvojica specijalista za parove, Ivan Dodig (ATP-10) i Mate Pavić (16).




Indijski Davis Cup izbornik Rohit Rajpal za kvalifikacijski dvoboj protiv Hrvatske u Zagrebu okupio je najjači mogući sastav u kojem je najbolje rangirani igrač u pojedinačnoj konkurenciji 22-godišnji Sumit Nagal (ATP-127), a snažan veteranski par će činiti 39-godišnji Rohan Bopanna i 46-godišnja legenda Leander Paes. Uz spomenutu trojicu, za pojedinačne mečeve konkurirat će još 30-godišnji Prajnesh Gunneswaran (134) i 25-godišnji Ramkumar Ramanathan (180).


– Indijci će svoju taktiku bazirati na dvije pobjede protiv našeg drugog igrača, bio to Gojo ili Serdarušić, a imaju izvrstan i iskusan par Bopanna – Paes, ukoliko oni budu igrali. No, i mi imamo sjajan par Pavić – Dodig, a vjerujem da Gojo i Serdarušić imaju šansu ubilježiti barem jednu pobjedu. Čilić je u dobroj formi, iako je u Dubaiju izgubio dobiveni meč. Dobra stvar je da imamo i sedam dana treninga i navikavanja na podlogu – izjavio je Martić.


Dvoboj će biti igran na tvrdoj podlozi u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Prvog dana, u subotu, 6. ožujka, na rasporedu su dva pojedinačna meča, a u nedjelju će prvo biti odigran meč parova, a potom pojedinačni mečevi.