Veliki uspjeh

Marin Čilić preko Pairea izborio finale Marseillea

Hina

Reuters

Reuters



Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira u Marseilleu, on je u polufinalu nadigrao domaćeg predstavnika Benoita Pairea sa 6-2, 6-7 (3), 6-3 nakon dva sata igre.


Do prve pobjede u drugom međusobnom dvoboju protiv nepredvidivog Francuza Čilić je stigao odličnom igrom u prvom i trećem setu uz blaži pad u drugom tijekom kojega nije uspijevao ostvariti pritisak na Paireov servis.


U prvom setu Čilić je imao barem jednu »break-loptu« u svakom od četiri Paireova servis-gema, te je čak tri puta oduzimao servis suparniku. S dva »breaka« naš je igrač poveo sa 3-0 prije no što je dvostrukom servis pogreškom na »break-loptu« jedini put izgubio svoj početni udarac u prvoj dionici igre. Srećom, situacija se nije dalje komplicirala iako je Čilić propustio četiri prilike za novi »break« i vodstvo 4-1. Ono što je propustio u petoj igri, nadoknadio je u sedmoj kada je još jednom oduzeo servis Paireu i poveo s nedostižnih 5-2.




Drugi je set bio putpuna suprotnost prvom, Čilić nije uspio osigurati nije jednu »break-loptu«, dok je on morao spašavati jednu šansu Pairea i to kod zaostatka 4-5 što je ujedno bila i set-lopta za Francuza. Tada je Čilić pogodio tri uzastopna prva servisa i riješio problem. Nažalost, početni ga je udarac »izdao« u »tie-breaku« u kojemu nije uspijevao ubaciti prvi servis, pa je izgubio tri od pet poena kada je servirao, te je Paire uspio poravnati.


Paire je imao prvi priliku za »break« i u trećem setu kod rezultata 2-2, ali tada je Čilić odigrao nekoliko preciznih udaraca s osnovne linije i izvukao se iz neugodne situacije, da bi odmah u sljedećoj igri naš igrač ostvario ključnu prednost. Nakon što je Čilić »zapucao« dvije sjajne prilike na prve dvije »break-lopte«, Paire ga je na trećoj »počastio« vrlo lošim izlaskom na mrežu što je Čilić iskoristio.


Do kraja dvoboja Čilić je sigurno držao svoj početni udarac za ulazak u svoj prvi finale u 2016. godini.


Bit će to ukupno 24. finale za Čilića u njegovoj karijeri, a dosada je osvojio 14 naslova pobjednika, posljednjeg u Moskvi u listopadu prošle godine.


Čilićev suparnik u finalu bit će bolji iz ogleda Australca Nicka Kyrgiosa i Čeha Tomaša Berdycha.