Poraz u Japanu

Marin Čilić poražen od 143. tenisača svijeta u 2. kolu Tokija

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Čilić je ovim porazom propustio priliku da upiše 500. pobjedu u karijeri.



TOKIO Hrvatski tenisač Marin Čilić zaustavljen je u drugom kolu teniskog ATP turnira u Tokiju gdje ga je sa 6-3, 4-6, 6- poslije nešto više od dva sata pobijedio 143. tenisač svijeta Južnokoreanac Hyeon Chung.


Južnokorejskom tenisaču je za dobivanje prvog seta bilo dovoljno da jednom uzme servis Čiliću, ali u drugom setu hrvatski tenisač igra odlučnije, oduzima servis suparniku za 3-1 i tu prednost drži do kraja.U trećem je setu Chung zaigrao kao i u prvom i odmah na početku uzima servis Čiliću za vodstvo od 2-0, a onda još jednom za 5-1.

U meču je Čilić servirao osam aseva, a Južnokoreanac 11, ali je hrvatski tenisač napravio više dvostrukih pogrešaka, sedam, a suparnik samo jednu. Osim toga Čilić je u meču napravio čak 45 neprisiljenih pogrešaka, a Chung 16. Čilić je realizirao 71 posto poena na prvom servisu i 43 posto na drugom servisu, a Chung 90, odnosno 52 posto.


Ovo je bio njihov četvrti međusobni susret i prva pobjeda južnokorejskog tenisača. Čilić je ovim porazom propustio priliku da upiše 500. pobjedu u karijeri.