ATP ljestvica

Marin Čilić ostao sedmi, Karlović ušao među prvih 100

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS



ZAGREB Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je na sedmom mjestu najnovije ATP ljestvice koja je objavljena u ponedjeljak,a godinu će među prvih sto završiti i Ivo Karlović.


Prošlotjednu 12. poziciju zadržao je i Borna Ćorić, a Ivo Karlović se, nakon Challenger turnira u Houstonu gdje je poražen u četvrtfinalu, vratio među sto najboljih tenisača svijeta i zauzima 99. poziciju što je u odnosu na prošli tjedan napredak od tri mjesta. Nino Serdarušić i Viktor Galović su nazadovali. Serdarušić je pao 17 mjesta, sa 208. na 225. poziciju. a Galović čak 34, sa 197. na 241.


Među vodećima nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treći Švicarac Roger Federer. Jedina promjena među prvom desetoricom je napredak od jednog mjesta za Nijemca Alexandera Zvereva koji zahvaljujući pobjedi na završnici u Londonu godinu završava kao četvrti tenisač svijeta.




Petra Martić ostala je na 32. a Donna Vekić na 34. mjestu najnovije WTA ljestvice, dok su ostale hrvatske tenisačice zabilježile pad. 


Jana Fett je pala pet mjesta i sada se nalazi na 212. poziciji, kao i Tereza Mrdeža koja je pala sa 209. na 214. poziciju. Tena Lukas je pala jedno mjesto i sada je 259. tenisačica svijeta.Među prvih deset nema promjena. Prva je Rumunjka Simona Halep, druga je Njemica Angelique Kerber, a treća je Dankinja Caroline Wozniacki.