Australian Open

Ivo Karlović ispao, Donna Vekić prošla u treće kolo Australian Opena

Portal Novilist.hr

Ivo Karlović/Foto REUTERS

Ivo Karlović/Foto REUTERS



MELBOURNE Ivo Karlović napušta Australian Open. Hrvatski tenisač nakon pobjede nad Kanađaninom Vasekom Pospišilom na otvaranju turnira u drugom kolu prvog Grand Slam turnira sezone poražen je od desetog nositelja Francuza Gael Monfilsa 4:6, 7:6 (10), 6:4, 7:5.  Ovo je bio sedmi ogled 40-godišnjeg hrvatskog tenisača i Francuza, a završilo je petom pobjedom Monfilsa.


Hrvatska tenisačica Donna Vekić se pak uspjela, prvi put u karijeri, plasirati u treće kolo pobijedivši u drugom kolu Francuskinju Alize Cornet (61.) 6-4, 6-2.


U meču koji je trajao sat i pol obje su tenisačice servirale po dva asa, Vekić je napravila četiri dvostruke greške, a Cornet tri. Hrvatska je tenisačica slavila na kraju iako je napravila više neprisiljenih pogrešaka – 24 naprama 13. Vekić je suparnici uzela pet puta servis, dva puta u prvom setu i tri puta u drugom, a svoj je izgubila po jednom u svakom setu.




Ovo je treći međusobni ogled između Vekić i Cornet i druga pobjeda hrvatske tenisačice koju za prolaz u četvrto kolo čeka Poljakinja Iga Swiatek, 56. tenisačica svijeta, koja je u drugom kolu izbacila Španjolku Carlu Suarez Navarro.