Nesretni Karlović propustio meč-loptu

Ivo Karlović i sreća su dva nespojiva pojma na PBZ Zagreb Indoorsu

Hina

D. Kovačević

D. Kovačević

Ivo Karlović nije izgubio servis u tri seta dvoboja s Marcosom Baghdatisom, ali je izgubio meč nakon gotovo dva sata dvoboja sa 6-3, 6-7 (5), 6-7 (7) uz propuštenu meč-loptu u odlučujućem tie-breaku



ZAGREB – Ivo Karlović nije izgubio servis u tri seta dvoboja s Marcosom Baghdatisom, ali je izgubio meč nakon gotovo dva sata dvoboja sa 6-3, 6-7 (5), 6-7 (7) uz propuštenu meč-loptu u odlučujućem tie-breaku.


 Ivo Karlović i sreća su dva nespojiva pojma na PBZ Zagreb Indoorsu. Ni status prvog nositelja, ni odlična forma, ni na visokoj razini odigran meč nisu mu donijeli pobjedu protiv Marcosa Baghdatisa. Cipranin je nakon jednog sata i 56 minuta borbe glasnim povikom proslavio pobjedu u kojoj je kod 6-7 u odlučujućem tie-breaku spasio meč-loptu.


 »Nije lako to podnijeti. Nisam loše igrao, ali opet nisam imao sreće. Bliže pobjedi nisam mogao doći«, komentirao je vidno razočarani Karlović kojeg su zasmetali i prigovori Baghdatisa tijekom meča na rad sudaca.




 »Napravio je pritisak i uspio u tome. U nekim odlučujućim trenucima suci su sudili aut kad možda i nije bio.«


 Karlović je napravio jedini break u meču, što mu je donijelo prvi set. U drugom je Baghdatis počeo bolje servirati, počeo je i bolje čitati Karlovićeve servise, što je odlučujuće bilo u oba tie-breaka u kojima je Cipranin nadoknađivao mini-break zaostatka. U odlučujućem tie-breaku Karlović je čak dvaput bio u prednosti, ali čim bi do nje došao, odmah se Baghdatis vraćao.


 »Promijenio sam mjesto s kojeg sam reternirao nakon prvog seta i mislim da je to bilo ključno za pobjedu. Mislim da sam ga na taj način prisilio da drugačije servira, što je bilo odlučujuće«, rekao je Baghdatis koji se često tijekom meča bodrio povicima na hrvatskom.


 »Nisam to radio da bih razljutio Karlovića. Žena mi je Hrvatica, za kondicijskog trenera (Dejan Vojnović) i fizioterapeuta (Tomislav Vrbnjak) imam Hrvate i provodim mnogo vremena u Hrvatskoj, tako da mi je to postalo normalno. Radim to i na drugim turnirima.«


 Karlovićevim porazom Hrvatska je ostala na jednom predstavniku u 2. kolu. Od sedmorice igrača u kvalifikacijama i šestorice u glavnom turniru, samo je Ivan Dodig uspio pobijediti – drugog Hrvata Matu Delića. Turnir na kojem Hrvati pobjeđuju u svom desetom izdanju nije opravdao tu krilaticu.


 PBZ Zagreb Indoors, pojedinačno – 1. kolo: IVAN DODIG (HRV) – MATE DELIĆ (HRV) 6-2, 6-3 Marcel Granollers (Špa/8) – Juergen Melzer (Aut) 6-2, 7-6 (3) James Ward (VB) – ANTONIO VEIĆ (HRV) 6-2, 6-4 Igor Sijsling (Niz) – Frank Dancevic (Kan) 6-4, 7-5 2. kolo: Marcos Baghdatis (Cip) – IVO KARLOVIĆ (HRV/1) 3-6, 7-6 (5), 7-6 (7) Mihail Južnij (Rus/6) – Sergij Stahovskij (Ukr) 6-2, 6-1