ATP Maharashatra

Ivo Karlović će u polufinalu turnira u Puneu igrati protiv Belgijca Darcisa

Hina

Ivo Karlović

Ivo Karlović



PUNE Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je mjesto u polufinalu ATP turnira u indijskom Puneu, gdje je sa 7-6 (5), 7-6 (5) svladao Latvijca Ernestsa Gulbisa (ATP – 95.) i tako u njihovom četvrtom dvoboju stigao do prve pobjede. 


I u trećem dvoboju na ovom turniru Karlović nije dopustio suparniku da mu oduzme servis, iako je Gulbis bio veća prijetnja nego što su to bili Kanađanin Auger-Aliassime i Rus Jevgenij Donskoj.


Gulbis je imao jednu priliku za ‘break’ u prvom i još dvije u drugom setu, ali je 39-godišnji veteran ATP Toura svaki put odlično servirao. Gulbis je uspio zadržati Karlovića bez ijedne prilike za ‘break’ u ovom dvoboju, ali je u oba odlučujuća gema morao priznati Karlovićevu premoć.




U prvom setu je naš tenisač poveo 4-1 i lakoćom zadržao prednost, dok je u ‘tie-breaku’ drugog seta Gulbis vodio sa 5-3, prije nego što je Karlović nanizao četiri poena i stigao do svog prvog polufinala na ATP turnirima nakon prošlogodišnjeg turnira u Houstonu, gdje ga je u polufinalu zaustavio Amerikanac Tennys Sandgren.


Karlović je protiv Gulbisa imao visokih 72 % pogođenih prvih servisa, zabio je 25 asova, te imao realizaciju od 85 % prvog i 52 % drugog servisa.


Karlović će u polufinalu igrati protiv 34-godišnjeg Belgijca Stevea Darcisa koji je sa 7-5, 6-2 svladao Tunižanina Maleka Jazirija. Karloviću je to prvo polufinale na ATP turnirima nakon prošlogodišnjeg turnira u Houstonu, gdje ga je u polufinalu zaustavio Amerikanac Tennys Sandgren, dok je Darcis posljednji put na korak do finala na ATP turniru bio 2012. u Eastbourneu.Jedini međusobni dvoboj odigrali su već davne 2009. u 2. kolu Wimbledona, gdje je Karlović slavio u tri seta (7-5, 6-3, 6-4).

Prije nastupa u Puneu, Darcis je posljednji službeni meč igrao 2017. u finalu Davis Cupa, kad je Francuska u Lilleu svladala Belgiju i po deseti put osvojila trofej koji je na istom mjestu morala prepustiti hrvatskoj reprezentaciji. Darcis je u tom finalu izgubio oba pojedinačna meča, od Pouillea i Tsonge. Posljednju pobjedu prije ovih u Puneu, ostvario je još u listopadu 2017. na turniru u Antwerpenu.


Cijelu prošlu sezonu Darcis je propustio zbog ozljede lakta. Polufinalni dvoboj Karlovića i Darcisa na rasporedu je u petak.