Veliko priznanje

Ivaniševiću najviše glasova navijača za ulazak u Tenisku kuću slavnih

Zlatko Horvat

Goran Ivanišević/Foto PIXSELL

Goran Ivanišević/Foto PIXSELL



NEWPORT Nakon pet tjedana glasovanja u kojem su sudjelovali zaljubljenici u tenis iz 120 zemalja, Goran Ivanišević sakupio je najviše glasova navijača za ulazak u Tenisku kuću slavnih, što će mu donijeti dodatna tri postotna boda u izboru. Od četiri nominirana kandidata, hrvatska teniska legenda i prvak Wimbledona 2001. godine Goran Ivanišević završio je na prvom mjestu, prikupivši najveći broj glasova navijača.


Wimbledonska pobjednica Španjolka Conchita Martínez završila je na drugom mjestu, švedski tenisač Jonas Bjorkman završio je na trećem mjestu, dok je četvrti Španjolac Sergi Brugera.Kao osvajač prvog mjesta u »Fan Voteu«, Ivanišević će dobiti tri postotna bonusa na njegove rezultate od Službene skupine za glasovanje koju čine novinari, povjesničari i Kuća slavnih. Martinez će dobiti dva, a Bjorkman jedan jedan postotni bod. Da bi bio izabran u Kuću slavnih, kandidat mora dobiti najmanje 75 posto glasova Službene biračke skupine i bonus bodova zarađenih putem navijačkog glasa. Konačni rezultati glasovanja bit će objavljeni u siječnju 2020. za vrijeme Australian Opena, a izabrani kandidat bit će uvršten u Kuću slavnih 18. srpnja sljedeće godine.


– U današnjem digitalnom svijetu ljubitelji sporta više poznaju sportaše nego ikada prije. Zbog toga ima smisla dati im glas prilikom određivanja tko će biti dobitnik teniske najveće časti. Drago nam je što su mnogi obožavatelji tenisa prihvatili navijačko glasanje – kazao je generalni direktor Međunarodne teniske dvorane slavnih Todd Martin. Do sada je u Kuću slavnih primljeno 257 teniskih velikana iz 26 zemalja.