Tenis

Italija i Njemačka u četvrtfinalu Davis Cupa

Hina

Reuters

Reuters



Nakon Kazahstana i SAD-a, u četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa plasirali su se još Italija i Njemačka, a pobjedničke bodove donijeli su im Fabio Fognini, odnosno Alexander Zverev.


Nakon što je prvog dana Alexander Zverev, peti igrač svijeta, u pet setova i poslije četiri sata borbe dobio malo poznatog Australca Alexa De Minaura (139. na ATP listi), u nedjelju se je Zverev lako obračunao sa najboljim australskim tenisačem Nickom Kyrgiosom, koji je imao problema sa ozljedom lakta. Nakon sat i 50 minuta igre Zverev je slavio sa 6-2, 7-6 (3), 6-2, i time je Njemačka u Brisbaneu povela sa nedostižnih 3-1.


Junak talijanske pobjede u gostima kod Japana bio je 22. tenisač svijeta Fabio Fognini, koji je oba singla dobio u pet setova. Fognini je u nedjelju nakon četiri sata igre svladao Yuichija Sugitu sa 3-6, 6-1, 3-6, 7-6 (6), 7-5, čime je donio treći bod Italiji. Dan ranije je slavio i u paru sa Simoneom Bolellijem.




Njemačka će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom dvoboja Španjolska – Velika Britanija (2-1), dok Talijani čekaju boljeg iz susreta Francuska – Nizozemska (2-1).


Rezultati Svjetske skupine Davis Cupa:


Francuska – Nizozemska 2-1Japan – Italija 1-3Španjolska – V. Britanija 2-1Australija – Njemačka 1-3Kazahstan – Švicarska 3-0HRVATSKA – Kanada 2-1Srbija – SAD 0-3Belgija – Mađarska 2-1