Ždrijeb u Madridu

Hrvatska u Davis Cupu u skupini sa Španjolskom i Rusijom

Hina

Ne znam je li moglo biti gore. Španjolsku su svi željeli izbjeći, i zbog njezine snage, i zbog činjenice da je domaćin. Ako će Rafael Nadal igrati bit će izuzetno jaka, ali i ako ga ne bude opet je to reprezentacija sa sjajnim igračima. Rusija s Hačanovom, Medvedjevom i Rubljovom ima jake mlade adute željne dokazivanja - kaže Krajan



MADRID Hrvatska muška teniska reprezentacija na ovogodišnjoj završnici Davis Cupa, koja će se igrati u Madridu od 18. do 24. studenoga, igrat će u skupini B s domaćinom Španjolskom i Rusijom, određeno je ždrijebom održanim u četvrtak u Madridu.


– Ne znam je li moglo biti gore. Španjolsku su svi željeli izbjeći, i zbog njezine snage, i zbog činjenice da je domaćin. Ako će Rafael Nadal igrati bit će izuzetno jaka, ali i ako ga ne bude opet je to reprezentacija sa sjajnim igračima. Rusija s Hačanovom, Medvedjevom i Rubljovom ima jake mlade adute željne dokazivanja, iako su oni već napravili neke velike rezultate i zna se koliko su dobri. Sigurno da nas ždrijeb nije pomazio, po renkingu i imenima igrača ovo je bez konkurencije najteža skupina. Vidjet ćemo tko će igrati, ali da će biti atraktivno nema sumnje – rekao je izbornik naše Davis Cup reprezentacije Željko Krajan.


Ove godine će se Davis Cup po prvi put igrati u novom formatu u kojemu će 18 reprezentacija na istom mjestu u razmaku od tjedan dana odlučivati o pobjedniku, a pojedinačni susreti igrat će se na dva dobivena seta.




Nastup u četvrtfinalu izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.


SKUPINE


SKUPINA A: Francuska, Srbija, Japan.


SKUPINA B: HRVATSKA, Španjolska, Rusija.


SKUPINA C: Argentina, Njemačka, Čile.


SKUPINA D: Belgija, Australija, Kolumbija.


SKUPINA E: Velika Britanija, Kazahstan, Nizozemska.


SKUPINA F: SAD, Italija, Kanada.