Odlični rezultati

Hrvatska će sigurno imati predstavnika u finalu parova Wimbledona

Hina

Mektića i Škugora u polufinalu čeka par kojeg čine Splićanin Mate Pavić i austrijski tenisač Oliver Marach



Hrvatski par Nikola Mektić i Franko Škugor u srijedu se je plasirao u polufinale Wimbledona nakon što su pobijedili čileansko-bjelorusku kombinaciju Hansa Podlipnika-Castilla i Andreja Vasilevskog sa 6-7 (8), 6-4, 7-6 (5), 7-5 poslije 3 sata i 10 minuta igre.


Četvrtfinalni susret, koji je započet dan ranije, nastavljen je u srijedu kod 1-1 u setovima i 1-1 u gemovima. Oba para imali su po tri »break-lopte« u trećem setu, ali nisu ih iskoristili, pa je odluka pala u tie-breaku gdje su više koncentracije imali Mektić i Škugor.


U četvrtom setu hrvatski par rano dolazi do »breaka« i vodstva 3-0, ali Podlipnik-Castillo i Vasilevski uspiejvaju uzvratiti i poravnati na 3-3. Ipak, kod vodstva 6-5 hrvatski par dolazi do dvije vezane meč-lopte na servis protivnika.




Prvu nisu iskoristili, ali drugu su uspjeli realizirati i tako stići u polufinale gdje ih čekaju Splićanin Mate Pavić i austrijski tenisač Oliver Marach.


To znači da će, bez obzira na ishod polufinalnog meča, Hrvatska imati predstavnika u finalu muških parova u a Wimbledonu.