Davis Cup

Francuski izbornik Yannick Noah: ‘Ni u jednom trenutku nismo bili ni blizu’

Hina

»Uvijek se nadaš nečemu, hvataš se za nešto do zadnje lopte. Za pobjede u ova dva meča trebali smo pokazati odličnu igru. No, znali smo da će biti teško. Računali smo na neke njihove slabosti, ali sve što smo predviđali i planirali, nije se dogodilo«, izjavio je Noah



LILLE »Nismo ni u jednom trenutku bili blizu. Stalno smo zaostajali, tako da je teško pričati o nekom razočaranju, jer zapravo ništa nismo ni imali«, priznao je utučeni francuski izbornik Yannick Noah nakon što je njegova reprezentacija prvog dana finala Davis Cupa u Lilleu doživjela potpuni brodolom, izgubivši oba meča bez osvojenog seta.


Prvo je Borna Ćorić slavio sa 6-2, 7-5, 6-4 održavši lekciju Jeremyju Chardyju, kojega je Noah iznenađujuće izabrao umjesto najbolje rangiranog igrača u svom sastavu Lucasa Pouillea, da bi potom Marin Čilić sa 6-3, 7-5, 6-4 nadigrao Jo-Wilfrieda Tsongu, koji je pred kraj meča ozlijedio i prepone.


Situacija u domaćem taboru je, čini se, doista depresivna.




»Uvijek se nadaš nečemu, hvataš se za nešto do zadnje lopte. Za pobjede u ova dva meča trebali smo pokazati odličnu igru. No, znali smo da će biti teško. Računali smo na neke njihove slabosti, ali sve što smo predviđali i planirali, nije se dogodilo«, izjavio je Noah koji je sada jako udaljen od svog četvrtog izborničkog trijumfa u Davis Cupu, kojemu se zajedno s njim nadalo i 20.000 francuskih navijača na Pierre Mauroy stadionu, kao i mnogi koji nisu u Lilleu.


»Navijači su bili uz nas i zbog njih sam najviše razočaran. Tražili su šou, a mi im nismo baš ništa pružili.»


No, kako i treba biti kod sportaša, Noah još nije spreman prizanti poraz.


»Oni nisu još došli do cilja. Ni mi još nismo gotovi. Svu energiju ćemo usmjeriti u meč parova koji će za Nicolasa i Pierre-Huguesa biti težak. No, oni imaju iskustva. Nakon toga možemo razgovarati o nedjelji.«