Turnir Prva grupe

Fed Cup: Poljska prejaka za Hrvatsku

Hina

U 3. kolu u petak suparnik Hrvatskoj bit će Luksemburg, koji nakon dva dana također ima dva poraza



Hrvatske tenisačice izgubile su i susret 2. kola skupine D na turniru Prve grupe Fed Cupa u Eilatu. Nakon što su u 1. kolu odabranice izbornice Ive Majoli poražene od Rumunjske sa 1:2 danas su ih sa 3:0 pobijedile tenisačice Poljske koje su i najveći kandidat za prolaz u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.


Donna Vekić je u premijernom nastupu za reprezentaciju pružila vrlo jak otpor Urszuli Radwanskoj. No, nakon što nije iskoristila loptu za vodstvo 4:3 u prvom setu iskusnija Poljakinja preuzela je kontrolu i dobila oba seta sa 6:3.


Potom je Agnieszka Radwanska, šesta tenisačica svijeta na WTA listi, sa 6:0, 6:3 pobijedila Petru Martić, a konačnih 3:0 donijele su Linette i Rosolska svladavši Mijačiku i Vekić sa 7:5, 7:5.




U 3. kolu u petak suparnik Hrvatskoj bit će Luksemburg, koji nakon dva dana također ima dva poraza. Pobjednik će osigurati ostanak u ovom rangu Fed Cupa, a poraženi će u odlučujućem susretu za ostanak igrati protiv posljednjeplasiranog sastava iz skupine B.


HRVATSKA – POLJSKA 0-3: Vekić – U. Radwanska 3:6, 3:6, Martić – A. Radwanska 0:6, 3:6, Mijačika, Vekić – Linette, Rosolska 5:7, 5:7.