Australian Open

Edmund iznenadio Dimitrova i prošao u polufinale

Hina



Britanski tenisač Kyle Edmund ostvario je najveći rezultat u karijeri pobijedivši trećeg igrača svijeta Bugarina Grigora Dimitrova sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-4 u Rod Laver Areni, što mu je donijelo plasman u polufinale Australian Opena, u kojem čeka pobjednika dvoboja našeg Marina Čilića i prvog nositelja, Španjolca Rafaela Nadala.


Do svog prvog četvrtfinalnog dvoboja na Grand Slam turnirima 23-godišnji Edmund nikada prije nije pobijedio igrača iz društva Top 5, a poražen je i u oba meča koja je igrao protiv Dimitrova. U utorak ujutro uzvratio je prošlogodišnjem polufinalisti Australian Opena na najbolji mogući način za prijašnje poraze.


Edmund je šesti britanski tenisač u Open eri koji se probio do polufinala na Australian Openu. Prije njega to su učinili Andy Murray, Tim Henman, Greg Rusedski, John Lloyd i Roger Taylor. Bude li Edmundov suparnik u polufinalu Marin Čilić, protiv njega je izgubio jedini meč koji su igrali, prošle godine u 2. kolu turnira Masters 1000 serije u Šangaju. I protiv Nadala je igrao jednom prošle godine, također u 2. kolu turnira Masters 1000 serije, ali u Monte Carlu, gdje je Španjolac slavio u tri seta.




U prvom četvrtfinalu turnira tenisačica Belgijka Elise Mertens, 37. na WTA ljestvici, iznenadila je 4. tenisačicu svijeta, Ukrajinku Jelinu Svitolinu i svladala ju sa 6-4, 6-0 za 73 minute, plasiravši se tako po prvi put u karijeri u polufinale Grand Slam turnira kao debitantica na Australian Openu. Svitolina je po treći put u karijeri izgubila četvrtfinalni meč na Grand Slam turniru.


Mertens će u polufinalu igrati protiv pobjednice dvoboja Španjolke Carle Suarez Navarro i Dankinje Caroline Wozniacki, koji će započeti po završetku meča Čilić – Nadal. Predviđeni početak tog dvoboja je u 9 sati po hrvatskom vremenu.


AUSTRALIAN OPEN, tenisači – četvrtfinale


Kyle Edmund (VB) – Grigor Dimitrov (Bug/3) 6-4, 3-6, 6-3, 6-4AUSTRALIAN OPEN, tenisačice – četvrtfinaleElise Mertens (Bel) – Jelina Svitolina (Ukr/4) 6-4, 6-0(Hina) xggab yggab>skr<23.01.2018. 08:03:29>res<