WTA Sankt Peterburg

Donna Vekić uz Anu Konjuh u 2. kolu turnira

Hina

Donna Vekić / Reuters

Donna Vekić / Reuters

Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Sankt Peterburgu, ona je u 1. kolu sa 6-0, 6-4 svladala Latvijku Jelenu Ostapenko



SANKT PETERBURG Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Sankt Peterburgu, ona je u 1. kolu sa 6-0, 6-4 svladala Latvijku Jelenu Ostapenko u susretu koji je trajao sat i 26 minuta.


Vekić je u glavni ždrijeb ušla kao »sretna gubitnica« nakon otkazivanja Švicarke Stefanie Voegele, a protiv 33. igračice svijeta, 19-godišnje Ostapenko odlično je otvorila dvoboj i dobila prvih sedam gemova.


Uslijedila je blaža kriza, Ostapenko je osvojila četiri od sljedeći pet igara pritom jedini put u dvoboju oduzevši servis 20-godišnjoj Osječanki. Ipak, Vekić je dvoboj okončala novom serijom od četiri uzastopna gema kojom je izborila plasman u sljedeće kolo u kojemu ju čeka druga nositeljica Slovakinja Dominika Cibulkova.




Ranije u utorak plasman u 2. kolo plasirala se i Ana Konjuh koja je pobijedila Rumunjku Monicu Niculescu sa 1-6, 6-3, 6-2 nakon dvosatne borbe. Konjuh će u 2. kolu igrati protiv još jedne Rumunjke, prve nositeljice turnira i 4. tenisačice svijeta Simone Halep, s kojom se nikada još nije sastajala.


Rezultati susreta 1. kola s WTA turnira tenisačica u Sankt Peterburgu igranih u utorak:


ANA KONJUH (HRV) – Monica Niculescu (Rum) 1-6, 6-3, 6-2


Darja Kasatkina (Rus/8) – Belinda Benčič (Švi) 6-2, 7-5


Kristina Mladenović (Fra) – Elise Mertens (Bel) 7-6 (5), 6-4


Andrea Petković (Njem) – Irina Begu (Rum) 6-1, 7-5


Roberta Vinci (Ita/6) – Timea Babos (Mađ) 6-3, 3-6, 6-4


Julija Putinceva (Kaz) – Johanna Larsson (Šve) 6-0, 1-0 – predaja


Alize Cornet (Fra) – Kirsten Flipkens (Bel) 6-4, 6-2


DONNA VEKIĆ (HRV) – Jelena Ostapenko (Lat) 6-0, 6-4