WTA St. Peterburg

Donna Vekić protiv Kiki Bertens u finalu St. Peterburga

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS



SANKT PETERBURG Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u finale WTA turnira u Sankt Peterburgu, ona je u polufinalu nadigrala Ruskinju Veru Zvonarevu sa 6-2, 6-2 za sat i 10 minuta igre.


Bit će to sedmi nastup u finalu nekog WTA turnira za 22-godišnju Osječanku, ali prvi na nekom turniru iz WTA Premier kategorije. Dosada je Vekić osvojila dva naslova, 2014. u Kuala Lumpuru i 2017. u Nottinghamu, dok je posljednji put u finalu igrala u Washingtonu početkom kolovoza prošle godine kada je izgubila od Ruskinje Svetlane Kuznjecove.


Protiv 34-godišnje Zvonareve Vekić se nametnula snažnijim udarcima s osnovne linije od samog početka dvoboja te je dominirala čitavim tijekom dvoboja. Nije niti jednom izgubila gem na svoj početni udarac, bila je suočena s tek jednom »break-loptom« dok je ona četiri puta oduzimala servis suparnici, po dva puta u svakom setu.




Zanimljivo, u oba se seta rezultat kretao na identičan način, Zvonareva bi dobila prvi gem, a zatim bi Vekić ostvarila seriju od pet uzastopnih gemova prije no što bi Zvonareva smanjila na 5-2, a onda bi Vekić na svom servisu završila set u svoju korist.


U finalu će Vekić igrati protiv Nizozemke Kiki Bertens, trenutačno sedme igračice svijeta, koja je u prvom polufinalu nadigrala Bjeloruskinju Arinu Sabalenku sa 7-6 (5), 6-2.Vekić je protiv Bertens dosada igrala četiri puta i tri je puta izašla kao pobjednica uključujući i dvoboj u 2. kolu Brisbanea prije mjesec dana.