WTA Rim:

Donna Vekić odličnom igrom svladala favoriziranu Suarez Navarro

Hina

REUTERS

REUTERS



Američka tenisačica Madison Keys, 14. na pojedinačnoj WTA ljestvici, bit će suparnica Osječanki Donni Vekić u 2. kolu turnira u Rimu, nakon što je u 1. kolu nadigrala Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6-4, 6-1, dok je hrvatska tenisačica sa 6-1, 6-2 nadigrala Španjolku Carlu Suarez Navarro.


Bit će to drugi međusobni dvoboj Vekić i Keys, a u prvom, odigranom prije dvije godine u 1. kolu Roland Garrosa, slavila je Amerikanka sa 6-3, 6-2.


Donna Vekić je za plasman u glavni ždrijeb prošla dva kola kvalifikacija, a sudeći prema onome što je pokazala protiv Suarez Navarro, 21-godišnja Osječanka u odličnoj formi dočekuje dvoboj protiv prošlogodišnje finalistice US Opena.




U 2. kolo se u ponedjeljak probila i najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić koja je sa 6-1, 6-2 nadigrala Ukrajinku Lesiju Curenko. Martić u 2. kolu čeka još jedna Ukrajinka, četvrta tenisačica svijeta Jelina Svitolina, koja je bila slobodna u prvom kolu. Naša je tenisačica protiv Svitoline do sada igrala triput, a jednom slavila. Posljednji put su se sastale na prošlogodišnjem Roland Garrosu u osmini finala, kad je Petra Martić propustila vodstvo 5-2 u trećem setu.


WTA Rim – 1. koloNaomi Osaka (SAD) – Victoria Azarenka (Bje) 6-0, 6-3DONNA VEKIĆ (HRV) – Carla Suarez Navarro (Špa) 6-1, 6-2Madison Keys (SAD/13) – Anastasija Pavljučenkova (Rus) 6-4, 6-1Kaia Kanepi (Est) – Camilla Rosatello (Ita) 6-1, 6-2Johanna Konta (VB) – Magdalena Rybarikova (Slk/17) 6-4, 6-3PETRA MARTIĆ (HRV) – Lesia Curenko (Ukr) 6-1, 6-2Aleksandra Krunić (Srb) – Roberta Vinci (Ita) 2-6, 6-0, 6-3