WTA turnir

Donna Vekić izgubila od Ruskinje Aleskandrove u Sankt Peterburgu

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

SANKT PETERBURG Hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u 2. kolu WTA turnira u Sankt Peterburgu od Ruskinje Ekatarine Aleksandrove sa 1-6, 5-7.Hrvatska tenisačica, koja je lani na ovom turniru dogurala do finala, je očajno ušla u meč izgubivši četiri gema u nizu uz dva izgubljena servisa. Sjajnu seriju ruske tenisačice zaustavila je tek u petom gemu smanjivši na 1-4. Međutim, kod rezultata 1-5, Donna je još jednom izgubila svoj servis i 25-godišnja Ruskinja je za tek nešto više od 20 minuta dobila set.

Tragove buđenja Vekić je pokazala na početku drugog seta oduzevši u prvom gemu servis suparnici. Nažalost, već u idućoj igri Ruskinja je uzvratila izjednačivši na 1-1. Treći gem donio je novi break i novo Petrino vodstvo (2-1), ali nikako nije uspjevala obraniti svoj servis, pa je Aleksandrova novim breakom izjednačila na 2-2.


Nakon četiri gema i četiri breaka, Ruskinja je bila prva koja je u drugom setu osvojila svoj servis za vodstvo 3-2. Vekić je izjednačila i do rezultata 4-4 obje su tenisačice sigurno držale servis. Tada Vekić radi break za 5-4 i ima priliku na svoj servis osvojiti set, ali je ključni gem odigrala jako loše i Ruskinja se vratila u meč izjednačivši na 5-5. Aleksandrova je potom povela sa 6-5 i još jednim oduzetim servisom zaključila priču.


Bio je to njihov drugi međusobni susret i prva pobjeda ruske tenisačice. Prvi put su igrale 2017. u Budimpešti, a Vekić je slavila sa 6-3, 7-5.




Alekandrova će u četvrtfinalu igrati protiv Čehinje Petre Kvitove.