Australian Open

Donna Vekić izbacila Mariju Šarapovu na putu do 2. kola Australian Opena

Portal Novilist.hr

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Marin Čilić se također plasirao u drugo kolo nakon što je eliminirao Francuza Corentina Mouteta.



MELBOURNE Donna Vekić izborila je drugo kolo Australian Opena. Hrvatska tenisačica svladala je (6:3, 6:4), Ruskinju Mariju Šarapovu, osvajačicu prvoga Grand slam turnira sezone prije 12 godina i nekada prvu tenisačicu svijeta. Vekićka je odigrala sjajan meč, otvorila ga je vodstvom 5:1. U drugom setu je hrvatska tenisačica uspješno ulovila zaostatak od 4:1 dobivši čak pet gemova zaredom za konačan trijumf nakon sat i 22 minute igre.


Peterostruka osvajačica Grand slam turnira ima je problema s ramenom. 


– Koliko god bilo teško odlučila sam doći u Australiju, biti dio turnira i odraditi meč maksimalno što sam mogla. Jasno je da nije sve završilo onako kako sam željela… – rekla je Šarapova i suočila se s logičnim pitanje: Je li ovaj 15. nastup na Australian Openu njezin posljednji?




– Teško mi je u ovom trenutku predvidjeti što će se događati za godinu dana…


Ovo je druga pobjeda hrvatske tenisačice u trećem ogledu protiv Šarapove. Vekić će za plasman u treće kolo put potražiti preko bolje iz ogleda između Francuskinje Alize Cornet, 59. tenisačice svijeta, i kvalifikantice Rumunjke Monice Niculescu (WTA-129).


 Marin Čilić se također plasirao u drugo kolo nakon što je eliminirao Francuza Corentina Mouteta. Čilić je u meču koji je trajao sat i 47 minuta sa 6:3, 6:2, 6:4 slavio protiv  70. tenisača na ATP ljestvici. Hrvatski tenisač je servirao devet aseva, a suparnik četiri. Čilić je od devet break lopti iskoristio četiri, po jednom je uzeo servis u prvom i drugom setu i dva u trećem, dok je svoj izgubio samo jednom. Osim toga, Moutet je napravio 33 neprisiljene pogreške, a Čilić 20.


Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled, a Čilića u drugom kolu čeka još jedan Francuz Benoit Paire, 21. na ATP ljestvici, s kojim je do sada igrao pet puta i slavio četiri.