US Open

Donna Vekić ipak nije uspjela izboriti polufinale US Opena

Zlatko Horvat

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS



RIJEKA Osječanka Donna Vekić nije uspjela izboriti polufinale US Opena. Nakon što je u osmini finala zaustavila prošlogodišnju pobjednicu i prvu igračicu svijeta Naomi Osaku, svrgnuvši je s trona, Švicarka Belinda Benčič izborila je prvi polufinale na Grand Slam turnirima, pobijedivši 23-godišnju Osječanku sa 7:6 (5), 6:3 poslije jednog sata i 40 minuta igre u tijesnom meču, koji se mogao okrenuti i na drugu stranu.


Žalit će Donna Vekić za desetim gemom, kada je servirala za prvu dionicu. Skupa je bila dvostruka servis pogreška kod 15:15, kada je bilo i nesreće budući da je lopta kod drugoga servisa pogodila vrh mreže i preskočila servis polje… Izgubila je Donna servis, pogriješivši na bekendu. Kod 5:6 spasila je set loptu, u “tie breaku” još dvije, ali sa četvrtom set loptom prva dionica otišla je na stranu Švicarke.


Izgubila je Vekić servis u sedmom gemu, nakon što se iščupala u petom, spasivši dvije “break” lopte. To je Švicarki otvorilo put prema najvećem uspjehu u karijeri na Grand Slam turnirima. Izgubila je Vekić servis u sedmom gemu, nakon što se iščupala u petom, spasivši dvije “break” lopte. To je Švicarki otvorilo put prema najvećem uspjehu u karijeri na Grand Slam turnirima. Sa četiri gema u nizu došla je do pobjede, iskoristivši treću meč loptu.