Roland Garros

Čilić u subotu ujutro protiv Lopeza

Hina

Reuters

Reuters



Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i Španjolac Feliciano Lopez igrat će prvi meč subotnjeg programa na terenu Suzanne Lenglen od 11 sati, a pobjednik tog dvoboja probit će se u osminu finala Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira sezone, dok će Petra Martić protiv Anastasije Sevastove igrati posljednji, četvrti meč programa na istom terenu.


U dvoboj sa Lopezom naš najbolji tenisač ulazi s prednošću 4-2 u međusobnim dvobojima, a kao pobjednik je izašao u posljednja tri navrata kad su se sastali.


Španjolac je obje pobjede nad Čilićem ostvario na zemljanoj podlozi, 2006. u švicarskom Gstaadu i 2010. u Rimu. Ovo će im biti prvi meč na Grand Slam turnirima i prvi na tri dobivena seta.




Pobjednik tog dvoboja će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Britanca Kylea Edmunda i Južnoafrikanca Kevina Andersona.


Petra Martić će protiv Anastasije Sevastove igrati prvi put. Bude li 290. tenisačica svijeta bila bolja od 19. igračice s pojedinačne WTA ljestvice, u osmini finala čekala bi ju pobjednica meča Ukrajinke Jeline Svitoline i Poljakinje Magde Linette.