ATP

Čilić na Cuevasa u Budimpešti, Vekić u 2. kolu Stuttgarta čeka Kasatkina

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Bit će to prvi Čilićev dvoboj s 33-godišnjim Urugvajcem u kojem će tražiti prekid niza od tri uzastopna poraza na ATP turnirima



BUDIMPEŠTA Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić (ATP – 11.), koji je kao prvi nositelj bio slobodan u 1. kolu ATP turnira u Budimpešti, u 2. kolu će igrati protiv Urugvajca Pabla Cuevasa (ATP – 73.) koji je u srijedu u dvoboju 1. kola svladao njemačkog kvalifikanta Yannicka Madena (ATP – 109.) sa 6-3, 3-6, 6-4.


Bit će to prvi Čilićev dvoboj s 33-godišnjim Urugvajcem u kojem će tražiti prekid niza od tri uzastopna poraza na ATP turnirima.


Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA – 25.) plasirala se u 2. kolo WTA Premier turnira u Stuttgartu, gdje je u srijedu u dvoboju 1. kola svladala Talijanku Giuliju Gatto-Monticone (WTA – 169.) sa 6-1, 7-5 nakon 79 minuta igre.




Vekić je lakoćom osvojila prvi set, a u drugom je nadoknadila zaostatak 2-5 nanizavši pet gemova za pobjedu u dva seta.


U 2. kolu 22-godišnju Osječanku čeka Ruskinja Darija Kasatkina (WTA – 22.) koja je u 1. kolu sa 7-6 (8), 7-5 bila bolja od Belgijke Elise Mertens. Bit će to prvi dvoboj Vekić i Kasatkine, a na rasporedu je u četvrtak.