Pobjednička niska

Borna Ćorić svladao Francuza Herberta i ušao u četvrtfinale Monte Carla

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Ćorićev suparnik u četvrtfinalu bit će Talijan Fabio Fognini koji je sa 7-6 (6), 6-1 svladao Nijemca Alexandera Zvereva.



MONTE CARLO Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz serije »masters 1000« u Monte Carlu, on je u susretu 3. kola svladao Francuza Pierre-Huguesa Herberta sa 6-4, 6-2 za sat i 41 minutu igre.


Ćorić je do druge pobjede u isto toliko međusobnih susreta protiv Herberta mnogo lakše od očekivanog. Francuz je napravio veliki broj pogrešaka bekhendom pa je našem igraču za uspjeh bilo dovoljno biti strpljiv.


Ćoriću je za osvajanje prvog seta dovoljan bio jedan »break« kojega je ostvario već u trećoj igri. Odmah nakon oduzimanja servisa Herbertu Ćorić je morao spašavati dvije »break-lopte« iako je u tom gemu imao prednost od 40-0, no do kraja prvog seta njegov početni udarac više nije bio ugrožen. Štoviše, kod prednosti 5-3 imao je priliku za još jedan »break«, ali je Herbert taj poen odlično odigrao.




U drugoj igri drugog seta Ćorić je bio suočen s još jednom »break-loptom«, ali ju je spasio asom. Odmah potom on je oduzeo servis Herbertu i to zahvaljujući promašenoj bekhend paraleli francuskog igrača, da bi napravio još jedan »break« za 4-1 kojim je praktički osigurao pobjedu.


Iako je kod 5-1 propustio četiri meč-lopte na Herbertov servis, Ćorić je bez problema okončao dvoboj na svom početnom udarcu.


Ćorićev suparnik u četvrtfinalu bit će Talijan Fabio Fognini koji je sa 7-6 (6), 6-1 svladao Nijemca Alexandera Zvereva.