Nova titula

BRAVO, MAJSTORE Pavić “uzeo” Australian Open i u mješovitom paru, odlučio “tie – break”

Hina

Mate Pavić i Gabriela Dabrowski su uz pobjednički trofej osvojili i ček na 160.000 australskih dolara, koje će podijeliti



Splićanin Mate Pavić i Kanađanka Gabriela Dabrowski u nedjelju su postali pobjednicima turnira mješovitih parova na Australian Openu svladadavši u finalu Mađaricu Timeu Babos i Indijca Rohana Bopannu sa 2-6, 6-4, 11-9 spasivši i jednu meč-loptu u odlučujućem ‘tie-breaku’.


I Paviću i Dabrowskoj je ovo drugi Grand Slam naslov u mješovitom paru, a prvi koji su osvojili kao par. Naš tenisač je trijumfirao 2016. na US Openu s Njemicom Laurom Siegemund, dok je Dabrowska prošle godine slavila na Roland Garrosu u paru s Rohanom Bopannom. Paviću je ovo drugi naslov na ovogodišnjem Australian Openu, nakon što je u subotu slavio u konkurenciji muških parova s Austrijancem Oliverom Marachom. I Mađarica Timea Babos je mogla osvojiti dvostruki naslov u Melbourne Parku, s obzirom da je s Francuskinjom Kristinom Mladenović podigla pobjednički trofej u kokurenciji ženskih parova.


Mate Pavić i Gabriela Dabrowski su uz pobjednički trofej osvojili i ček na 160.000 australskih dolara, koje će podijeliti.




Babos i Bopanna su bolje otvorili dvoboj i s dva ‘breaka’ na servis Dabrowske uvjerljivo osvojili prvi set. U drugom setu je 25-godišnja Kanađanka zaigrala bolje, a 24-godišnji Pavić je čvrsto držao svoje servise. ‘Breakom’ na servis Babos Pavić i Dabrowska uspjeli su stvoriti prednost koja im je donijela drugi set i odluku u produženom ‘tie-breaku’.


Hrvatsko-kanadski par je prvi došao do prednosti i poveo 6-3, ali su Babos i Bopanna odličnim reternima uspjeli osvojiti dva poena na servis Mate Pavića te nadoknaditi zaostatak. Kod vodstva 9-8 mađarsko-indijski par imao je meč-loptu, ali je Pavić zabio dva asa za vodstvo 10-9. Tada je na scenu stupila Dabrowski i sjajnim reternom na servis Babos donijela trofej hrvatsko-kanadskom paru.


AUSTRALIAN OPEN, mješoviti parovi – finale


Gabriela Dabrowski / MATE PAVIĆ (Kan-HRV / 8) – Timea Babos / Rohan Bopanna (Mađ-Ind/5) 2-6, 4-6, 11-9