Wimbledon

Ana Konjuh nakon velike borbe prošla u treće kolo

Hina

U trećem kolu, hrvatska će tenisačica igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove



Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u srijedu u treće kolo teniskog grand slam turnira u Wimbledonu nakon što je u drugom kolu sa 7-6(3), 2-6, 6-3 pobijedila Rumunjku Irinu Cameliu Begu poslije dva sata i 14 minuta igre.


U prvom, dosta izjednačenom setu, Konjuh uzima servis Rumunjki za 4-3, ali ga Begu odmah vraća. Hrvatska tenisačica kod 5-5 još jednom skoro gubi svoj servis, ali se vraća i na kraju dobija set u tie breaku.


U drugom setu setu Begu je sigurnija, uzima servis Dubrovkinji za 2-2 i nakon toga za 4-2 i na kraju dobija i set 6-2.




Konjuh otvara treći set breakom, ali Rumunjka odmah vraća svoj servis. No, Konjuh još jednom u ovom servisu uzima servis za 4-3. Nakon toga ima priliku za 5-3 jer vodi 40-0, ali je Begu stiže i dolazi na 30-40. Hrvatska tenisačica tada radi dvostruku pogrešku i Begu dolazi na 40-40, no na kraju se Konjuh ipak uspija izvući i dobiti svoj servis. Na kraju, Konjuh uzima još jedan servis Rumunjki i dobija meč.


Obje su tenisačice servirale po šest aseva, Konjuh jer napravila osam dvostrukih pogrešaka, a Begu šest. Rumunjka je osvojila više poena na prvom servisu, a Konjuh na drugom. No, koliko je cijeli meč bio izjednačen govori podatak da je hrvatska tenisačica osvojila ukupno 101 poen, a Begu 98.


Ovo je bio drugi međusobni susret 19-godišnje Dubrovkinje i 64. tenisačice svijeta te prva pobjeda Konjuh.


U trećem kolu, hrvatska će tenisačica igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, osme nositeljice od koje je poražena u do sada jedinom međusobnom ogledu.