Riječko proljeće

Stefan Ristovski prije Gradskog vrta: ‘U Osijek idemo poslati jasnu poruku na otvaranju proljeća’

Ivan Volarić

Spremni smo za zahtjevan početak proljeća. Dobro znamo što nas očekuje, ali isto tako svjesni smo da ako želimo biti gore, ako želimo otići do kraja, da se onda moramo znati nositi sa svakom ekipom pa i svim drugim problemima – kaže Ristovski



Odbrojavanje je završilo! Danas točno u 15 sati u Gradskom vrtu jesenski prvak kreće u obranu prvoga mjesta, odnosno napad na svoju prvu, povijesnu titulu prvaka. Trener »bijelih« Matjaž Kek nedavno je rekao da je osječki ogled jedan od najvažnijih u posljednjih nekoliko godina i nije daleko od istine. »Rijeci« bi oduvijek posebno dragocjena pobjeda u Gradskom vrtu bila istinski vjetar u leđa na početku proljeća, baš kao što su brojni prodori Stefana Ristovskog uz desnu aut liniju nerijetko istinski impuls »bijeloj« momčadi.


Želja za ostankom


– Iza nas su dobro odrađene pripreme i dobre test utakmice u kojima smo ostavili pozitivne dojmove – započeo je makedonski reprezenativac na desnoj strani riječke obrane. – Znamo da je »Osijek« dobra ekipa, koja je izrazito agresivna. Spremni smo na to i idemo u Osijek po bodove. Želimo u Gradskom vrtu pokazati sve ono što smo i do sada pokazivali, te na taj način poslati jasnu poruku uoči nastavka prvenstva.




Ristovski je bio jedan od onih igrača koji su tijekom prosinca kazali da unatoč ponudama žele ostati na Rujevici i s »Rijekom« osvojiti naslov prvaka. Zapravo, tako razmišljanje dominiralo je riječkom svlačionicom ove zime.


– Sigurno da je moja želja za ostankom u »Rijeci« bila presudna. Međutim, to nije bio slučaj samo samnom. Sve to pokazuje da »Rijeka« ove sezone ima svoj jasan cilj, da se želi istinski boriti za prvaka… Stvarno je gušt biti dijelom ove momčadi. Treniramo naporno, jedva čekamo prve utakmice, a na ljeto ćemo razmišljati o svemu drugome.


Momčad je napustio jedino branič Matej Mitrović.


– Jedino Mitar je otišao i sigurno da nas sve veseli što se ekipa nije raspala. Atmosfera je uvijek jednako dobra, željni smo novih utakmica, jedva čekamo početak prvenstva. Dobro smo odradili pripreme i spremni smo to pokazati i u natjecateljskih utakmicama.


Muški turnir


Pripremne utakmice u Portugalu pokazale su da »Rijeka« nije ispala iz jesenskog ritma.


– Svaka utakmica, svake pripreme donose sobom određeno samopouzdanje. Igrali smo u Portugalu protiv ekipa o kojima stvarno nismo znali ništa, a dolaze iz kvalietnih prvenstava. Odigrali smo muški turnir, utakmice na razini onih protiv »Hajduka« ili »Dinama«. Uvijek je lijepo donijeti trofej doma, a posebno kada se uzmu u obzir utakmice na »Atlantic Cupu« koje su donijele više toga dobroga nego lošega. Prošli smo na kraju naporne, ali dobre pripreme.


Ali, nije bilo sve idealno u pripremnim utakmicama. Obrana je primila neke golove na nedopustiv način.


– Mislite na utakmicu protiv »Domžala« na Rujevici… Malo smo poletili u oblake… Ponekad je dobro da se dogodi nešto takvo, da znate što slijedi kada se malo opustiš. Nije dobro kada tijekom priprema sve izgledalo idealno.


Roman Bezjak


»Domžale« su dobra ekipa, koja je otkrila neke naše loše stvari. Nadam se da će obrana biti naš zaštitni znak kao i jesenas, unatoč Mitrovićevu odlasku. Svaki igrač koji je bio u Rijeci nosi svoju težinu i svoje kvalitete, ali nadam se da će ga dobro odmjeniti igrači koji su došli, odnosno Šofranac, koji je s nama od početka sezone. Svi ti igrači imaju svoju kvalitetu, odnosno u stanju su pružiti svoj maksimum za uspjeh ekipe. Najbitnije da je momčad ostala na okupu.


Vratio se i Roman Bezjak što je čini se posebno razveselilo igrače.


– Baš mi je drago što se jedan takav igrač vratio u »Rijeku«. To je pokazatelj da se želi napraviti nešto veliko ove sezone.


Poruka iz Maksimira, »Atlantic Cup« je jedino što će »Rijeka« osvojiti ove godine, trebala bi krasiti bijelu svlačionicu ovoga proljeća.


– Pokušavam te stvari što manje čitati jer sam takav karakter i neke stvari me stvarno nerviraju. Meni to nije realno, uostalom nitko iz »Rijeke« neće takvo nešto izjaviti. Mi ćemo na travnjaku dokazati tko je bolji, a ne po novinama!


Raspored na otvaranju proljeća nije baš idealan, u prva četiri kola slijede gostovanja u Osijeku, Zaprešiću, Splitu…


– Spremni smo za zahtjevan početak proljeća. Dobro znamo što nas očekuje, ali isto tako svjesni smo da ako želimo biti gore, ako želimo otići do kraja, da se onda moramo znati nositi sa svakom ekipom pa i svim drugim problemima.


»Bijeli« su jesenas dobili obje utakmice protiv »Osijeka«, posebno dojmljiva bila je ona partija na Rujevici, no sigurno je da će to danas u Gradskom vrtu biti druga priča.


– »Osijek« je drugačija momčad pred svojim navijačima. vidjet ćemo kako se će odvijati utakmice. Nadam se kao i uvijek najboljem! – rekao je Ristovski.