SP biatlon

Slavlje Norvežana Johannesa Thingnesa Boea za kraj

Hina



Norveški biatlonac Johannes Thingnes Boe osvojio je naslov svjetskog prvaka u utrci na 15 km s masovnim startom uspjevši u završnom sprintu nadmašiti Francuza Martina Fourcadea i sunarodnjaka Olea Einara Bjoerndalena.


Uzbudljiviju i ljepšu završnicu Svjetskog biatlonskog prvenstva u Oslu, domaćini su teško mogli i zamisliti. O medaljama se odlučivalo u završnom sprintu do kojeg su došli domaći miljenici Johannes Thingnes Boe i 42-godišnja legenda Ole Einar Bjoerndalen te najbolji biatlonac svijeta Francuz Martin Fourcade.


Boe i Fourcade su imali po jedan promašaj svaki, a Bjoerndalen je u konkurenciji za svoj 44. odličje sa svjetskih prvenstava ostao zahvaljujući perfektnom gađanju. Na kraju je najviše snage za završni sprint ostalo 22-godišnjem Norvežaninu koji je tako stigao do svojeg drugog pojedinačnog odličja na svjetskim prvenstvima, nakon što je prošle godine u Kontiolahtiju bio najbrži u sprintu. Srebrna medalja pripala je najboljem pojedincu SP-a Martinu Fourcadeu koji je iz Osla odnio četiri zlata i jedno srebro, a do brončanog odličja doskijao je Ole Einar Bjoerndalen.




Prošlogodišnji svjetski prvak u ovoj disciplini slovenski reprezentativac Jakov Fak utrku je završio na sedmom mjestu.


Sljedećeg tjedna biatlonci će zaključiti sezonu Svjetskog kupa utrkama u ruskom Hanti Mansijsku, gdje će Martin Fourcade potvrditi potpunu dominaciju u ovoj sezoni u kojoj, uz ukupni naslov, može osvojiti trofeje u svim disciplinama (sprint, dohvatno, masovni start, individualno).