Povratak na klupu

SAD JE I SLUŽBENO Zinedine Zidane ponovo preuzeo kormilo Reala i najavio velike promjene

P. N.

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Imao sam puno ponuda od drugih klubova, ali htio sam samo jedno - vratiti se u Real Madrid. Kada me Perez nazvao, mislio sam samo o jednoj stvari - o povratku u Real. Nisam mogao odbiti predsjednika Pereza i Real Madrid - kazao je Zizou na svojem predstavljanju

MADRID Španjolski nogometni velikan Real Madrid objavio je kako je na dužnost trenera prve momčadi vratio Zinedinena Zidanea s kojim je potpisao ugovor do 2022. godine. Zidane je s Realom osvojio tri uzastopna naslova prvaka Europe (2016-2018), no na kraju prošle sezone odlučio je odstupiti s mjesta trenera »kraljevskog« kluba.Francuskog stručnjaka zamijenio je Julen Lopetegui, ali on je dobio otkaz već krajem listopada te je na njegovo mjesto postavljen Santiago Solari. No, nakon dva uzastopna domaća poraza od Barcelone kojima je Real ispao iz Španjolskog kupa i praktički ostao bez izgleda za osvajanje naslova prvaka te ispadanja u osmini finala Lige prvaka od Ajaxa bilo je jasno kako Solari neće voditi Real i sljedeće sezone.

– Jako sam sretan što sam se vratio kući. To je sada najbitnije. Jedva čekam početi s poslom sutra. Napustio sam Real jer sam trebao odmor, momčad je trebala promjenu nakon što smo sve osvojili – rekao je novi-stari trener Reala. – Odlučio sam se vratiti jer me predsjednik nazvao. A budući da previše volim ovaj klub, evo me tu sada. Vraćam se nakon osam mjeseci. Velika je odgovornost raditi ovaj posao. Ja sam nosio Realov grb na dresu. Osvojio sam previše toga, ali ja sam također samo jedan od ljudi u ovom klubu. Isto tako, nisam zaboravio što smo krivo napravili ranije. Nitko mi neće oduzeti entuzijazam treniranja. Ovdje sam da pružim sve od sebe i učinim momčad boljom. Da, napravit ćemo određene promjene za sljedeću sezonu, ali o tome neću sada govoriti. O tome ćemo ja i predsjednik raspravljati kasnije. Sada razmišljamo o preostalim utakmicama ove sezone. Čeka nas 11 utakmica i želimo što bolje završiti sezonu. Pružit ću sve od sebe da bi momčad učinio boljom. Imao sam puno ponuda od drugih klubova, ali htio sam samo jedno – vratiti se u Real Madrid. Kada me Perez nazvao, mislio sam samo o jednoj stvari, o povratku u Real. Nisam mogao odbiti predsjednika Pereza i Real Madrid.