Izbornika nije ponijela euforija

Željko Babić: Pokazali smo emociju, strast i borbenost

Igor Duvnjak

Reuters

Reuters

I da smo izgubili ne bi bio smak svijeta, turnir je dug. Naravno da je bolje što smo pobijedili. Pokazali smo emociju, strast i jednu veliku borbenost. Zbog toga sam jako sretan – rekao je Željko Babić nakon što je s igračima podijelio radost zbog pobjede svjestan da je u Francuskoj tek na početku puta, kaže Babić



Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Babić  bio je zadovoljan s osvojenim bitnim bodovima protiv  suparnika kakva je Mađarska, prema njegovim najavama David je bio bolji od Golijata. Kormilar je, međutim, oprezan, ne leti pred rudo stišavajući euforiju poslije dvije pobjede.


– I da smo izgubili ne bi bio smak svijeta, turnir je dug. Naravno da je bolje što smo pobijedili. Pokazali smo emociju, strast i jednu veliku borbenost. Zbog toga sam jako sretan – rekao je Željko Babić nakon što je s igračima podijelio radost zbog pobjede svjestan da je u Francuskoj tek na početku puta.


–  Ne smijemo sada previše slaviti.  Imamko dan odmora i moramo se dobro pripremiti za Bjelorusiju i odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu. Sada se  zahvaljujem svim igračima na odličnom angažmanu, na borbenosti i rekao bih da se ovako igra za Hrvatsku.  Baš im čestitam od srca.




Hrvatska je  tražila pravi način igre dugo vremena u sinoćnjem duelu. Najava pobjede je stigla je koncem prvog poluvremena, kada je anulirala Mađarsku prednost da bi u nastavku, kada je ubrzala igru, sve više počela kontrolirati događanja na terenu. Pitanje je koliko joj je vremena trebalo za to potrebno buđenje.


– Buđenje nikada nije kasno kada pobijediš. Jako je bilo teško igrati, Mađari su izvrsna momčad, a mi smo, jasno, pod stresom. Imamo mladu momčad, igramo s opterećenjem da moramo pobijediti. U takvim okolnostima našim mladim igračima nije lako igrati.  Stoga kažem da su se probudili baš kada je trebalo.  Suparnik je tada počeo padati, a mi smo u igru dali još više emocije i još više strasti i na kraju smo uspjeli pobijediti. Filip Ivić je bio jako dobar u određenim trenucima,  a naš Marko Mamić je  unio preokret. Čestitam mu od srca.  Pokazao je koliko je kvalitetan, dobar igrač. I meni i svima nama.


Hrvatska na startu nadmetanja u svojoj skupini ostaje na visokoj razini, u konkurenciji je i dalje u borbi za prvo ili drugo mjesto u čekajući nadmetanje s Bjelorusijom u ponedjeljak. Optimizam budi činjenica da Hrvatska može popraviti svoju igru, kako u obrani i u napadu.


–  U hrvatskoj reprezentaciji nikada nema mira, kada se pobjeđuje ili  kada se gubi. S Mađarskom smo odigrali jako dobru utakmicu, u timingu možemo biti još precizniji. To govorimo iz razloga što smo imali pripreme kakve jesmo, tijekom turnira momčad će se uigravati još više.  U ovoj utakmici je bio jako dobar intenzitet, bila je to jako dobra izvedba. Teško mi je reći koliko možemo igrati bolje.