Junak završnice

“Zametov” vratar Marin Đurica: Sve kreće od obrane, a naša je i dalje loša

Igor Duvnjak

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Rukometaši »Zameta« morali su se zadovoljiti bodom u domaćem duelu s »Dubravom«. Priredili su navijačima uzbudljivu kockarsku završnicu u kojoj su kod neriješenog rezultata izgubivši loptu za pobjedu mogli ostati praznih ruku. Srećom po njih, Marin Đurica se pretvorio u junaka završnice, »izvadio je kestenje iz vatre«.


– To nam se ne smije događati – poručio je Đurica. – Bolje da smo bacili loptu u tribine. Suparnici su imali šansu riješiti utakmicu, no ovoga puta je završilo u našu korist, remijem. Na kraju ispada da smo izvukli bod.


Vratar Riječana je bio protagonist hičkokovskog finiša. Prvo je obranio sedmerac Kelemenu izborivši suigračima loptu za pun pogodak. Kada su je izgubili u kontri je zaustavio Vidu, pokušaj kojega su svi na tribinama već vidjeli iza Đuričinih leđa.




– Kod dosuđenog sedmerca bili su prijelomni trenuci, utakmica je mogla otići na njihovu stranu, ali obranio sam. Išao sam na instinkt. Dvaput je pucao visoko te sam odlučio čekati ga »dolje« misleći da me u trećem šutu sigurno neće nadmudriti. Kod kontre sam osjetio što će Vida napraviti i obranio sam.


Gledatelji su se nauživali golova u nervoznoj igri u kojoj ni brojne tehničke pogreške nisu omele strijelce pred »papirnatim« obranama. Ishod 31:31 itekako svjedoči da su oba napada bila u glavnim ulogama. Zametska obrana nikako ne postaje štit momčadi, u dva prva kola je primila čak 61 gol.– Nastavljamo s jako lošom obranom, puno je teže braniti kada ona tako djeluje. Sigurno da ćemo to u budućnosti morati popraviti jer sve kreće od obrane. Nećemo moći pobjeđivati ako se tu ne uozbiljimo.

Ovosezonsko natjecanje u kojem »Zamet« ima bod poslije dva odigrana kola znatno je zahtjevnije od onoga prošle sezone. Premijer liga ima samo deset klubova, suparništvo je itekako izraženije.


– Sigurno da je ova liga teža. Nema više lako osvojenih bodova, utakmica kada ćeš doći znajući da ćeš pobijediti. Doma ne bismo smjeli prosipati bodove. Ova liga nam se bazira na tome da kod kuće moramo pobjeđivati, a vani biti što bolji.


Zamećani iza sebe imaju tek četiri utakmice, očito se obnovljena momčad još uigrava.


– Sada smo u maloj krizi, ali sam siguran da ćemo biti sve bolji i bolji. Trebali bismo se dizati. Sad nam predstoji gostovanje kod »Bukurešta« u drugom kolu Kupa EHF-a. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti.


Zamećani su sebi i navijačima »otvorili apetit« eliminiravši francuski »Creteil«, jedva čekaju nove međunarodne ispite.


– Treneri uvijek govore da nam je najbitnija Premijer liga, ali veliki je gušt igrati europske utakmice. Ne igramo ih puno te ćemo dati sve od sebe da u Europi budemo što bolji jer je stvarno zadovoljstvo igrati na međunarodnoj sceni. Naravno da ćemo pokušati izbaciti »Bukurešt«.