Rukomet

“Zamet” u Kupu u Vidovcu otvara sezonu, Matošević vjeruje u igrače

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

 Očekujemo da ćemo odigrati što bolju utakmicu i da ćemo se plasirati u četvrtfinale – kaže trener Riječana Valter Matošević



RIJEKA Rukometaši »Zameta« utakmicom osmine finala Kupa večeras s »Vidovcem« u gostima od 19 sati počinju svoju polusezonu, već u nedjelju u nastavku natjecanja Premijer lige gostuju vodećoj »Dubravi«. U odnosu na prvi dio sezone u momčadi nema otišlih Davida Miličevića, koji je prešao u »Poreč« i Viktora Stipčića, sada igrača »Mladog Rudara«, a treneri Zamećana Valter Matošević i Marin Mišković nisu dobili niti jedno pojačanje.


– »Balta team z vami se ne igra, mi od zeca delamo tigra« – kaže Valter Matošević, podsjećajući na poruku kondicijskog trenera Emila Baltića s početka priprema Zamećana, čovjeka koji je »punio akumulatore« riječkim rukometašima. – Dobro smo odradili pripreme, maksimalno smo iskoristili proteklo vrijeme, naglasak je bio na podizanju fizičke spreme. Koliko god se činilo da je pauza bila duga, vrijeme nam je brzo proletjelo. Napravili smo dosta toga, odigrali smo i par pripremnih utakmica, ulazimo poprilično spremni u sezonu. Imali smo problema zbog školskih obaveza igrača i nekih odlazaka, ali dobro smo pripremljeni.


Trener Riječana je itekako oprezan uoči nastupa kod bivšeg premijerligaša u Vidovcu.




– Domaćini su klub iz ranga niže i sa velikim ambicijama. Pojačali su se sa nekoliko igrača iz »Varaždina« te nam neće biti nimalo lako. osim toga, Kup je nepredvidiv, može se dogoditi svašta.


Matošević se uzdaje u svoju momčad, očekujući uspješnu premijeru na početku polusezone.


– Mi očekujemo da ćemo odigrati što bolju utakmicu i da ćemo se plasirati u četvrtfinale. Domaćini su nam nepoznata ekipa jer su iz ranga niže od nas, ali s obzirom kako su se pojačali, neće nam uopće biti lako, no vjerujem u naše igrače i našu dobru igru te borbenost i prolazak u idući krug natjecanja.


Njegova momčad odmah na startu prvenstva ima tešku zadaću u gostima.


– U nedjelju od 18 sati u Dubravi nas čeka lider prvenstva. Mislim da nemamo što izgubiti u toj utakmici. »Dubrava « je u svakom slučaju favorit, ali mi ne idemo tamo na izlet već ćemo ići odigrati jednu pravu, mušku utakmicu, a onda ćemo na kraju, poslije tih 60 minuta, vidjeti što će biti. Bit svega je u tome da odigramo dobro, da budemo zadovoljni, a onda samim time neće izostati niti rezultat.