Proslava

Zamet slavi 60. rođendan: Ne propustite veliku riječku rukometnu feštu u subotu

Igor Duvnjak

Mateo Hrvatin, Vedran Babić, Mirza Džomba i Milan Uzelac

Mateo Hrvatin, Vedran Babić, Mirza Džomba i Milan Uzelac

Oproštaj Matea Hrvatina i Milana Uzelca, uz 60. rođendan kluba na Zamet će dovesti najveće rukometne zvijezde



Riječki rukomet u subotu izlaže svoje zlatnike povodom jubileja, 60. godina »Zameta« i oproštajnog nastupa Milana Uzelca i Matea Hrvatina. Ima se čime ponositi, defile slavnih imena će predočiti što su generacije Zamećana značile ne samo za riječki, već i za hrvatski rukomet.


Dosta je spomenuti osvajače najvećih trofeja, Alvara Načinovića, Valtera Matoševića, Mirzu Džombu i Renata Sulića, koji će posebno sjati među raznim zvijezdama.


Nakon utakmica mlađih ekipa u 17.30 sati je međusobni susret veterana »Zameta«, a od 18.30 sati se prva ekipa premijerligaša sastaje sa »All stars prijateljima Milana i Matea«. Spektakularna revija ima humanitarnu notu, prihod od ulaznica po cijeni od 10 kuna ide Društvu za dječju kirurgiju Kantrida.




O tome je jučer bilo riječi na pressici, govorili su direktor kluba Vedran Babić, trofejni as Mirza Džomba, čelnik Županijskog rukometnog saveza, naravno i Mateo Hrvatin te Milan Uzelac.



Na pomolu je još jedan rukometni transfer iz Rijeke u redove prvaka PPD Zagreba. Nakon svestranog nadarenog beka Tina Lučina iz »Zameta«, prvaci bi u svoje redove htjeli dovesti i ubojitog pucača »Kozale« Filipa Begića. Lučin je završio svoju priču u »Zametu«, sada ga nova ugovorna obaveza za »PPD Zagreb« veže na četiri godine. Priča o Begiću, Gospićaninu koji je bio u »Zametu«, bi pak mogla potrajati neko vrijeme a premda »Kozala« iz Zagreba nije dobila ništa »crno na bijelo« neslužbeno se saznaje da ga »PPD Zagreb« želi angažirati i poslati negdje na kaljenje. Begić, bek izraženog pucačkog potencijala, rođen 1998. godine, je nezadovoljan sjedenjem na klupi u »Zametu« čak odustao od rukometa, ali ga je trener »Kozale« Alen Tomaš, koji dobro zna njegove kvalitete još iz kadetskih utakmica nagovorio na dolazak u Kozalu.



– Pokušat ćemo na jednom mjestu pokazati što je »Zamet« bio tijekom ovih 60 godina. Očekujemo pune tribine na ovakvom spektaklu – rekao je Vedran Babić. – Pitaju me kako ćemo nadomjestiti Matea i Milana. Odgovaram da ih ne možemo nadoknaditi, no pri kraju su trenerske škole, a naravno da su im u »Zametu« sva vrata otvorena.


Mirza Džomba je zadovoljno najavio subotnju feštu.


– Pokazat ćemo što je prošlost, sadašnjost i budućnost našeg dragog kluba – rekao je najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije, svjetski prvak, olimpijski pobjednik, klupski prvak Europe. – Svi ćemo se lijepo zabaviti na oproštaju od dvojice prijatelja, Milana i Matea.


Hrvatin i Uzelac uzbuđeni čekaju svoju i klupsku feštu.


– Došao je kraj karijere, oproštaj od kluba u kojem smo proveli veliki dio života. Uživao sam, a ima i malo sjete – kaže Mateo Hrvatin nakon puta od 19 godina, finalist Svjetskog prvenstva koji je za prvu ekipu Zamećana debitirao u sezoni 1999. godine. – U »Zametu« je uvijek bila klapa, radujem se dolasku brojnih ljudi koji su tu ostavili dubok trag. Pokazat ćemo što je bio i jest »Zamet« od 1957. do 2017. godine.


– Vraćam se na staro mjesto desnog beka, igrat ću na Džombu – rekao je u šali Milan Uzelac, iza kojeg je impresivna igračka karijera sa čak 23 godine u seniorskoj postavi Zamećana. – Drago mi je da ova igračka priča završi na ovaj način jer sam uvijek davao sve od sebe.


Zamećani će subotnju feštu najaviti na jedinstven način, u srijedu od 13 do 15 sati na INA-inoj benzinskoj postaji na Školjiću, kada će na interaktivan način družiti s korisnicima.